Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Kungacykeln VS Cwy:n

AddthisShare   FeedRSS feed  

Igår vart det dags för släktkalas hemma hos mina föräldrar och jag hade lovat att anlända lite tidigare för att hjälpa till med maten. Tänkte ta cykeln till Hällekis och passa på att få en långtur i ordentlig hastighet igen. Regnet hängde i luften när jag gjorde iordning mig men jag tänkte ändå ta cykeln (det är ju bara vatten) och färdigpackad ut till garaget och cykeln. PUNKA. grrr Jag hade cykeln i torsdags och då var det inget fel, pumpde upp däcket igen men det hördes att luften gick ur, det tog 5 min så var det tomt. Det hade sprukigt precis intill ventilen..... Ja, då är det tur att man har två cyklar, har en nostalgicykel (nyare varianten med 3 växlar) som jag brukar ha barnsadel på. Kollade snabbt över den och bestämde mig för att ta den istället. Mer kämpa, men bättre träning. Trodde jag skulle tappa 30 minuter. Gav mig iväg och regnet hängde fortfarande i luften, tog cykelvägen in till stan och sedan småvägar vidare ut t Hällekis. Totalt blev det 43 km, efter 37 km kom regnet, så jag klarade mig länge. Det tog bara 1 timme & 57 minuter, ganska likvärdigt vad det brukar ta när jag cyklar t jobbet. Men jag hade bra förutsättning för det blåste ingenting.


 

 
Written 772 weeks ago
35388 771 weeks ago

Marcus74

du imponerar med din träningsmängd och du cyklar allt längre pass på träning.
39858 771 weeks ago

Göran44

Har du snabblåsning på hjulet?
Men oavsett vilket så behöver du bara lossa hjulet haka av kjedjan från drevkassetten och ta bort hjulet. Du skall alltså inte lossa växelförare sträckare eller något sådant
Ett tips är att ta en bild på hur det ser ut innan du skruvar loss det så du kan få ihop det så det ser lika dant ut =) Ett något dyrare alternativ är att offra 199:- på biltema och köpa en verkstadshandbok för cyklar nr 73-590 (hatar att gå på biltema så jag brukar alltid ha alla nr med mig på det jag skall ha så jag slipper vara där i onödan) =)
32638 771 weeks ago

lenamarie

Tack Göran, jag kanske får införskaffa mig en sådan handbok, skadar väl inte att ha en nu när jag cyklar så mycket.

Om nin undrar varför jag kallar den för kungacykeln så är det helt enkelt så att man sitter som en kung på den. Bred sadel och högt styre så man sitter som på en stol med armarna rakt ut i vädret. Väldigt bekvämt:)