Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Intervall-blä

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag startade jag dagen med en långpromenad innan frukost, vaknade 6.30 av att flugorna trippade i ansiktet, usch. Kunde inte somna om utan gick upp för att hinna ut innan den värsta värmen och det var nog klokt. Traskade grusvägen upp i skogen och räknade till sex överkörda ormar 2 huggisar och resten snok. Dom kröp nog fram för att sola igår, sliskiga djur. Såg inga andra djur.


Var hemma igen strax innan nio, käkade frukost med resten av familjen som just vaknat. Sen var det återigen dax att lasta hö. Sista vändorna idag, sammanlagt (på 3 dagar) har jag lyft ca 3000 balar och det känns i armar, rygg och axlar. Idag var det varmt när vi stog i sol hade vi nästan 45 grader i vagnen. Det gick åt massor av saft och vatten.


Har funderat mycket över loppet igår och måste erkänna att trots att tiden inte var direkt dålig så är jag ändå lite besviken. Hade hoppats ta milen på timmen, hade alla förutsättningar utom värmen..... Jag kände att jag hade hur bra flås som helst, men inte kraften i benen att föra mig snabbare fram. Då kom mjölksyran och värmen var kvävande. Jag tror att det är dags att inför tjejmilen jobba mer med fart än distans. Kan behöva lite hjälp här, för om det är ngt som jag tycker är tråkigt så är det intervaller. TRÅKIT TRÅKIT TRÅKIT (jag blir bara trött) är det ngn som har lite idéer? Åh jag vet att jag måste ändra inställning till intervallträning, men det gör jag imorron.......


Nu har jag bara en vecka kvar att jobba, förmiddag, hoppas att vädret håller i så att eftermiddagarna blir fina, då ska jag ta me mejbarnen t sjön. Träningsmässigt så har jag planer på att jobba med lite styrka i mage och rygg i veckan, plus löpning endast korta sträckor som morronjogg. Om jag orkar upp på morgon, börja kl06.00 så löpningen måste ske mellan 4-4.45 om jag ska hinna duscha innan jag åker. Så här har jag tänkt mig:


Måndag: Morgonjogg 3,5 km + mage, rygg 30 min


Tisdag:  Vila


Onsdag: Morgonjogg 3,5 km + mage, rygg 45 min


Torsdag:  Morgonjogg 3,5 km + mage, rygg 30 min


Fredag: Vila


Lördag: Simma 1300 m + 10 km löpning


Söndag: Simma 1300 m + cykel 20 km


Räknar med att köra fartintervall på morgonjoggen


 


Förra veckans schema blev inte hållet till punkt och pricka men som sagt: Man vet aldrig vad som händer när andan faller på.....


Kram

 
Written 775 weeks ago
35388 775 weeks ago

Marcus74

och för att säga ngt positivt så tycker jag du kämpar på bra och ditt schema ser imponerande ut!
32638 775 weeks ago

lenamarie

Har bara kört intervaller i fotbollsträningen förrut, funderar på att använda mig av ett träningsprogram för åtta veckor som går ut på att klara milen på 55 min. Håller på att kika på lite olika, lutar åt det som, iform står för.... Springa distans kan jag göra på rent vres... men att öka farten är så jobbigt. Trix? Snälla:)
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 775 weeks ago

Linda Granath

Jag varnar dig också lite för rena intervaller. Kör gärna fartlek eller en tempoökning mitt i ditt vanliga pass istället.

4-4.45!!!! Du är ju inte riktigt klok! Och dessutom intervaller vid den tidpunkten. Då har ju inte kroppen vaknat än. Men du är ju van genom arbetet att vända på dygnet, så det kanske funkar för dig.

Vilken energi och motivation du har! Jag är så grymt imponerad av dig.