Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Funderingar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Har, trots att vi är mitt i den svenska sommaren börjat fundera lite kring träningsupplägg för vasan i februari. Jag har aldrig åkt ngn längre sträcka på längdskidor, alltid ansett att jag är en inbiten utförsåkare, men nu är det ett måste och då vill jag förbereda mig på bästa sätt. Har tänkt att skaffa mig ett gymkort när korpen öppnar efter sommaren, brukar vara vecka 34-35. Har inledningsvis tänkt att vara just i gymmet och köra styrka, skall boka upp lite tid med en instruktör så att jag kan få en bra start eftersom jag är rätt färsk där också....


Konditionsträningen kör jag nog på med löpning, cykling och promenader så länge som vädret och temperaturen inbjuder, men jag vet av tidigare erfarenhet att troligtvis kommer spinningen att bli välbesökt i nov-feb. Närmast nu så har jag tänkt att försöka köra ett pass i veckan på inlines, där är jag också rätt ny. Men jag läste lite på rullskidor.se att inlines med stavar var snarlikt rullskidor och det är väl troligtvis den enda skidträning jag kan sattsa på här nere. Snön brukar lysa med sin frånvaro så det kan jag nog inte räkna med... Har lånat ett par inlines och var ute 25 min, spännande, det var första gången. Lite svajigt, men alla ben hela med hem så det gick ok. Kände dock att det tog i muskler jag inte visste att jag hade så lite vänjande träning innan långturerna är nog att föredra. Körde utan stavar för att fästa balansen, bromsen var inga bekymmer, den fick  jag lära mig snabbt eftersom jag bara har kuperad väg omkring mig. Såg nog lustig ut, tur att det  var tidig morgon så bara kossorna såg mig.


Vill göra så himla mycket nu, simma, cykla, springa, mm svårt att välja bort något. Men det är väl det som gör det roligt att hålla på....

 
Written 772 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 772 weeks ago

Linda Granath

JAAAAG! Jag kör den stora nästa år, med början i Motala. Jag vet fler här som ska köra. Klart du ska med på den!
39858 772 weeks ago

Göran44

Är ju den stora fördelen med att vara intresserad av triathlon =) du kan ju träna det som käns roligast för dagen och har mycket att välja på. Inlines funkar grymt bra bara du låter bli skridskoåkandet utan bara staktränar.
Brir kul med Vättenrundan ser fram emot 1/9 då det går att anmäla sig =)
32638 772 weeks ago

lenamarie

hi hi, förlåt givetvis har jag kompisar som e lika tokiga. Jag tänkte mest på hemmaträningen, det hade vart roligt med lite sällskap i spåret. Men bättre träningskompisar än er kan jag ju inte ha:) Ni är bäst!!!