Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Vart är min fighting spirit?! - Om prokrastrination

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nån som sett min fighting spirit nyligen? Går även under aliasen gameness / heart / driv. Möjligtvis självdisciplin. Vet inte vart jag lagt den - den är typ borta - igen. Det har varit så ett tag. Jag hittar den nångång ibland och DÅJÄVLARGADDÄÄM! Men emellan de gångerna så… Äh… "Letar upp den sen…"


Har iaf letat lite lösningar och börjat göra vissa åtgärder, som att göra en mapp i webbläsarens bookmarks toolbar som heter "Procastrination". Det ligger några kul - och disciplinerande - länkar i den mappen.


"Procrastrination" - Tales Of Mere Existence - YouTube


och


Tråden för oss som prokrastrinerar - Kolozzeum forum


Ja det är bara två länkar - än så länge. Har tänkt lägga fler länkar i mappen, som ligger i "Unsorted Bookmarks" nu, men… ja, ni fattar… :P


Om man ska vara lite seriös och djup så är podden iProcrastrinate AWESOOOOMEEE!!! Rating * * * * * !!!  Borde fortsätta lyssna på den faktiskt. Jag lyssnade på 5:e avsnittet för 3 månader sen enligt iTunes. Är mitt i 6:e och 7:e "nu". Ahh, 6:e handlade om amerikansk skattedeklaration, vilket är ett helt projekt i sig, och det behöver ju inte vi swedes tänka på :) Nån jag träffade ganska nyss, kommer inte ihåg vem, sa om den svenska varianten, hm typ ungefär skämtsamt:
"De tar vad de vill och ger tillbaka vad de känner för och det enda man behöver göra är att säga Okej."
Hehe, tyckte det va kul sagt. Den känslan stämmer på mig iaf - jag har nog inte ändrat i en enda deklaration, bara smsat mitt Okej. Men anyways, going off-topic hära…


Är det helt crazy att göra saker som ska få en att göra det man vet att man behöver göra?
Ska man bara göra det man ska direkt?
Eller ska man bara göra det man känner för?
Hur gör du?


Jag tycker inte alls det är lätt att veta skillnaden på lathet och utmattning t.ex. Ni vet, man missar ett pass här… Tar en sovmorgon där… Byter löprundan mot kakbak och gymmet mot en liter kaffe…


*KA-BLÄÄM!!!*

Helt plötsligt är man övertränad! Hur fan hände det?!


Och åt andra hållet… Ibland sliter man utan att verka komma nånvart. Ibland kommer genombrottet efter ett tag - "It takes years to become an over-night-success" - och ibland borde man sluta göra det man "ska" och se över sina "måsten" och metoder. (Jag gillar verkligen inte att använda de orden på det sättet, men det är ju så de flesta kallar det man "vill-göra" och sina "behöver-göra-för-att-få-det-jag-vill".) Asså jag älskar det där citatet så jag måste lägga in det i stora bokstäver också :D


"It takes years to become an over-night-success"


Nu har det tagit fyra dagar att börja med mitt fight-fys-pass så det kanske är dags för genombrott idag? ;)


 

Attached images

Ba2849342fdbb0d3bd5623fa15bada16
 
Written 568 weeks ago
42728 568 weeks ago

aCookie

Sitter här och nickar igenkännande... Jag skriver listor (lååånga listor) på vad jag ska göra. Ibland slår det mig att om jag kanske struntade i listan och istället gjorde nåt av det jag plitar ner på nämnda lista så kanske jag skulle få något gjort? Men nu har jag alltså mödosamt gjort en lista.... :-)
Pictu 568 weeks ago

Lampfot

Haha samma här. Den här videon är sååå träffande!
http://www.youtube.com/watch?v=RdYEkZL9KPM&feature=BF&list=SL&index=6
42728 568 weeks ago

aCookie

Ha, ha, hög igenkänningsfaktor på den videon:-) Åh, varför kan jag bara inte ta itu med allt med detsamma?!