Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Vad & hur ska man dricka under halvmaran?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hola ma linkers! Fatta att jag är inne på vecka 19 av 20 i halvmaraträningen! OMG snart är det dags!


Jag tränar alltså inte inför något offentligt rejs. Gillar att springa ensam överlag, och det blir att tävla med mig själv denna gången också iaf. Kanske springer nån tävling nångång i framtiden, kanske nästa sommar. Den som håller sig vid liv - och fortsätter följa mig - får se, helt enkelt! :) 


Taktiken kommer att vara att springa helt på känsla. Tror jag vet ungefär vilken nivå jag kan ligga på hela vägen. Pulsbältet fungerar inte för att det är utslitet. SKA byta det nåndag, men känner ingen brådska. Det har faktiskt gått helbra att springa utan nu hela sommaren. Och ja, sen tiden blir som den blir. Det viktigaste är att ligga precis på maxgränsen. 


Funderar på hur jag ska göra med dricka/energi. Det brukar inte gå så bra att pausa hemma i mitten - kroppen varvar ner för mycket. Sist jag pausade hemma så fick jag så jävla ont i magen att jag bröt. Vet inte vad som hände -om det var mentalt eller vad - men det verkade bara vara att acceptera läget. Under träningen har jag sprungit helt utan dricka (och käk), upp till ca 20 km inkl uppvärmnings- och nedvarvningsgång. Så visst, det går säkert, men det är nog inte optimalt för tiden va? Brukar känna stelhet på sidan av nacken och ovanför axlarna (glömmer alltid vad det heter, ni vet vad jag menar :P) efter typ 12 km och ibland får jag håll. Tror det skulle kunna botas av vätska och ev nån energi typ maltodextrin?


Vad tror ni?


Finns ju många löpare här som är mer erfarna och kunniga än mig, så jag tror ni vet bättre än mig :) 

 
Written 529 weeks ago
Pictu 529 weeks ago

Lampfot

Kattiws, Ja det lutar åt vatten med lite maltodextrin i, eller ev kallt te m socker, som jag tar med mig. Jag kommer nog inte under 2.10, kanske inte ens 2.20. Men visst, det blir väl mer jogg än spring :P Det kommer du absolut klara! Lycka till och kör hårt!
7073 529 weeks ago

kattiws

Lycka till du med - det ska bli riktigt kul!
49441 529 weeks ago

peakXp

Åh jag blir nästan avundsjuk när jag läser det här, får man bli det? Jag påbörjade också en halvmara-satsning, sen blev jag långtidssjuk :/ En sak att tänka på när du blandar maltodextrin eller någon annan kolhydrat i vatten är att det INTE får bli för stark koncentration. Då försöker kroppen späda ut det redan i magen genom att "dra in" vätska (exakt varifrån vet jag inte, men så har jag läst att det funkar i alla fall) och man blir skvalpig och kan få håll.