Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Positiva Veckan

AddthisShare   FeedRSS feed  

Har, ironiskt nog, haft ganska starka känningar av bloggtorka denna veckan. Träningen har flutit på bra och hyfsat enligt plan - så jag tyckte att jag inte hade något kul att skriva om! Konstigt va? Skulle jag inte kunna skriva något kul som är positivt och lyckat? Well, här är mitt försök!MÅNDAG: Vila. Tog ledigt :)


TISDAG: Gymträning på Friskis. (Måndagspasset hehe.) Quest-cirkeln - uthållighetsstyrketräning med skivstång, fast jag använder kettlebells och hantlar istället. Jag la in pauser mellan övningarna (varven ska egentligen vara oavbruten träning i 7 min) så att jag kunde skriva reps, och så kunde jag öka vikterna lite pga vilan. Alla kettlebellsen var upptagna på ett gruppass, men det stod en enda bella i gymmet - en klassisk svartmålad ruffig metallklump med vit instansad text på: "20 kg". Hittills har jag använt ca 10-12-16 kg - aldrig 20. Men dämn vad nice det var att få ta i lite hårdare! Det var ju inte TUNGT - fortfarande mycket flås och svettigt - men kännbart tyngre än innan och jag var tvungen att sänka hastigheten lite. Men mest av allt blev jag sugen på att köra med tunga vikter igen snart! Har inte gjort det på läääääänge, hm, typ sen förra året minst! Efter passet joggade jag hem och yogade. Har blivit ganska beroende av att göra det efter träningen - det är sååå skönt! Joggar/lunkar/stapplar (enligt efter-pass-dagsformen ;) ) hem längs vattnet. (Nu är ju skogen fullproppad med knott och myggstiftet täpper ju tyvärr inte till käften på en :P *host & spott*) Hemma kör jag ett kort lugnt hathayogapass på 20-25 min. Jag stretchar inte vanligt nästan alls längre. Yoga is reeeally my kind of shit! Heeelt övertygad att det är yogan som räddat mig från höftproblemen jag släpade på i flera år fram till förra året.


ONSDAG förmiddag: Morgonpromenad 2k. Bästa sättet att starta dagen på! Reglerna är såhär: Man har 20 minuter på sig att väcka kroppen och huvudet, påminna sig om vad man har att vara tacksam över, och bestämma sig för vad man ska göra med den här dagen och visualisera dagen. Jag brukar lova mig själv att jag ska göra mitt bästa* idag och att jag ska leva så mycket jag kan ur den här dagen. Låter sjukt cheesy kanske haha, men det funkar på mig iaf! :D


ONSDAG kväll: MMA. Kickboxningspasset innan MMA:n har sommarledigt, eller rättare sagt tränaren - man kan träna fritt om man vill. Men jag skippade det och körde bara MMA - och joggade såklart hem och yogade efteråt :D Trots mina stadiga 60 kg jag skaffat mig, så är jag ändå ofta ensam i min viktklass - så visst, det blir en del styrketräning för mig när jag grapplar med alla stora människor hehe :) Det börjar bli rätt stadigt med folk också, trots att det är mitt i sommaren. Sist var det nästan fullt i lokalen! Yey karlskroniter! Kände mig ganska pigg, stark och relativt fokuserad också. (Yes, jag hade bestämt mig i förväg att vara det - särskilt fokuserad :) ) Hemjoggen var fylld av en enda känsla: Så-jävla-nöjd-känslan!


TORSDAG: Morgonpromenad 2k. (Se Onsdag…!)


FREDAG: [Planerad] Löpning. Ligger i soffan :P Har kokat kidneybönor i 200 år. Okej okej - bara 2h. Tänkte att det borde vara återhämtande med lite hjärndött bönkokande och mp3-id3-metadatafixande. Men det hjälpte inte. Jag kunde inte sova inatt - men vaknade ÄNDÅ tidigt idag - och är ÄNDÅ seg! Hah, kroppen är verkligen underlig ibland… Veckans löppass blir antingen idag eller imorgon. Hm. Jag behöver nog fundera över saken med en powernap :D Om det inte blir någon löpning, så blir det iaf en kvälls-Morgonpromenad!


* "mitt bästa" = "mitt absoluta bästa just nu". INTE: "mitt sämsta möjliga som jag kan komma undan med". Jag hör ofta uttrycket "att göra sitt bästa" betyda något HEEELT annat än att göra sitt bästa! Har ni också hört det och tänkt på det?


Skärpning nu! Gör ditt bästa imorgon! :D

 

Attached images

F6a91e1f607191b36e792cff337f7c1f
 
Written 536 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 536 weeks ago

Linda Granath

Visst är väl en vecka helt enligt planerna en lyckad vecka och något att skriva om.
Pictu 536 weeks ago

Lampfot

Tack, skönt att höra :D