Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Kickboxnings-restart!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har kört igång kickboxningsträningen igen - finally! Efter 1 års uppehåll. Andra passet idag. Förra onsdagen var tränaren försvunnen, men en snubbe stuntade in och det blev ett bra pass ändå. Idag var tränaren tillbaka, skitlängesen jag såg honom, och han är såå bra tränare! Ändlöst tålamod och alltid positiv. Passet fokuserar på light contact kickboxning - och jag vill ju fokusera på MMA, men det är bara 1 MMA-pass/vecka på klubben och det här onsdagspasset känns så bra att jag fortsätter med det. Speed och balans är ju också bra att ha ;)


Jag känner mig verkligen inte lika speedig som förr - nästan trög, slö, lat… Ett års bristande konditionsträning och en 5-kilos-bonus gör sig påmint. Å andra sidan är jag inte lika hispig, utan säkrare och mer samlad och ihopsatt. Och jag är vigare och sparkar högre. Under 2010 har jag tränat styrka, mjölksyrepressande till slå-pannan-i-marken-på-nervägen-i-burpees-gränsen, teknik och muskelminne. Utan något att slå på, men det har gått ändå. Sparka i luften verkar vara bra för balansen. Och så har jag ju tränat flexibilitet, sen typ i somras. Yoga och det andra som jag kallar Fightflex som jag började med i Augusti. Well - det funkar! Fortsätter det såhär kan jag nog gå ner i split innan året är slut! :)


6b82c756c3f7066bc5c4adee15646896


Kanske jump split om nåt år till? :P


Gaahh det är sååå kul att vara tillbaka!* EDIT: Tekniken strular lite med bilderna... 

 

Attached images

6b82c756c3f7066bc5c4adee15646896
 
Written 562 weeks ago
Pictu 562 weeks ago

Lampfot

Hehe här! · Gilla · Den glappar lite bara ;)
Jag har satt ihop pass och övningar från en artikel i Fighter Mag. Tänkte lägga upp passet här och skriva om tekniken. Den är inte helt ny, men iaf ny för mig. Och det funkar som faaan!
Pictu 562 weeks ago

Lampfot

Alltså, det var sånadär flygande punkter där frågetecknen är... :P
42728 561 weeks ago

aCookie

Ja, lägg upp det! Jag skulle verkligen behöva det:-P