Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Jag har börjat träna igen

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har börjat träna igen. Det kanske låter som hurtisvärldens mest ointressanta och framförallt mest uttjatade mening. För vem har inte börjat träna igen? Alla har vi varit där någon gång. Eller många gånger. Jag har haft många vilomånader, tror jag, eller åtminstone några stycken. Okej, oftast är det bara ett par viloveckor. I vilket fall är jag ganska säker på att jag aldrig tidigare haft ett viloår. 


Jag har börjat träna igen. Jag har verkligen längtat. För jag är ju en såndär galning som älskar att träna. Inte bara för känslan efteråt - jag älskar flåset, brännandet, mjölksyran, svett som rinner ner i ögonen, muskler som vill vika sig när huvudet säger (skriker) "FORTSÄTT". Endorfinerna (eller mer korrekt: dopaminet) - och adrenalinet. Adrenalinet. Tiffany Perssons bästa film är Erin Brockovich. Dopamin och adrenalin är mina bästa signalsubstanser. Jag kollar igenom förra sommarens sporadiska noteringar. Jag tränade lite på våren, men då var jag dålig på att föra träningsdagbok. Sen på sommaren tränade jag inte mer. Något joggpass här och där. Det sista i september. Passet var 1 min 49 s. Jag sprang 0.16 km. Nej, okej, jag skojar lite, men när jag ser den lilla mininoteringen på 160 meter, så minns jag svagt att det blev något fel med trackingen där. 


Förra våren sjukskrevs jag för krisreaktion. Min kropp, mitt huvud, ville inte mer. Det hade inget att göra med träningen, men träningen blev lidande. Jag lyckades ta någon promenad ibland. En handfull joggpass fördelat på hela sommaren inkl september. Sedan gick det verkligen inte mer. 


Jag har börjat träna igen. Efter den svartaste vinter, efter en höst jag knappt minns. Min kropp vill igen. Det går inte snabbt, det går inte långt. Jag har fått ont i ryggen, hälsenorna har blivit svaga. Jag har gått ner 7 kg utan träning, jag har förlorat muskelmassa. Men det går. Det går faktiskt. Som jag har längtat. 


 
En gammal bild ifrån en ny löprunda.


 

Attached images

Aa683a6ab9338915e327b57ddb5fd038 Cfbfc7ccd3e8a0b9dca173cb11bb4ba5
 
Written 384 weeks ago
Pjodde like this