Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

In & Ut... Calorie Queen

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu är det dags att räkna kalorier och E% igen. Och energi in och energi ut...


Veckans aha-fast-det-visste-jag-ju-egentligen-men-hade-förträngt–konstaterande:


Det finns ju roligare saker man kan sysselsätta sig med.


Men jag har halkat tillbaka i de gamla banorna… eller ehm… jag har suttit där typ ett år. Nu är jag less och vill ha energi för att palla göra de där 200 grejerna på to-do-listan! ;D


Är inne på 3:e dagen med den berömda 25-50-25 E% - och det känns helt kungligt! Har marginal till 20-60-20. Ska utvärdera på helgen om jag behöver öka kolhydraterna kommande vecka - dvs om jag är märkbart trögare och mer förvirrad än vanligt :) För 50 E% är inte mycket för varken en kampsportare eller löpare. 60 är väl typ på normalitetsgränsen. Kan öka min marginal till 70 om det skulle behövas, men jag springer inte direkt några marathonveckor just nu, så tror inte det behövs :P


Btw, om du inte vet hur mina gamla banor ser ut, så det de ut typ såhär:


200 kcal   08 Frukost 

300 kcal   12 Lunch     (Alt. 400 Frukost + 0 Lunch för att jag glömmer lunchen) 

300 kcal   16 Middag 

500 kcal   20 Kvällsmiddag 

500 kcal   23 Kvällsmat

<300 kcal Efter träning


Prot 10-30,
Kolh 50-75,
Fett 10-30,
Alkoh 0 E%


Kaloriintag vs. förbrukning:   +/- 700 kcal


-> Resultat: Sabbad energi på dagen + Sabbad sömn på natten. Det är helt enkelt både pest och kolera jag har med mig på väg ner i spiralen…


Jag blir ju väldigt sällan hungrig på dagen. Magen blir typ ALDRIG hungrig någonsin, eftersom jag äter minst var 4:e timme. Både IBS-magen och blodsockerhumöret gillar det, men grejen blir alltså som sagt att jag nästan aldrig blir hungrig på riktigt. Men när hjärnan börjar strejka och humöret börjar dala i situationer där andra kan drabbas, så LÅTSAS jag ofta vara hungrig. För att vissa folk fattar inte att vissa kanske behöver käka ändå - och att de spelar schack med djävulen om de hindrar mig från att käka när jag kräver käk ;P Så mitt låtsande är ju en bländande klorinvit lögn egentligen, eller hur?! 0:-)


Fördelning just nu - The New Way:


  400 kcal   08  Frukost
<300 kcal  11  Efter träning
  400 kcal  12  Lunch
  400 kcal  16  Middag
  300 kcal  19  Efter träning (2ggr/v)
>400 kcal  20  Kvällsmiddag (Anpassat efter dagsbränd energi.)
<200 kcal  23  Kvällsmat


Prot 20-25,
Kolh 50-60,
Fett 20-25,
Alkoh 0 E%


Kaloriintag vs. förbrukning:   +/- 400 kcal


-> Resultat: Förbättrad energi på dagen + Förbättrad sömn. Det är helt enkelt som att rida på regnbågen på en lila ponny med tramp-stamp! Det är lite svårt att hålla upp fettprocenten - vegkäk innehåller inte så mycket sånt. Men det funkar oftast att bara hälla på lite olja :PWell, jag hoppas iaf intresseklubben antecknar ivrigt. Kanske inte det roligaste jag skrivit ever, men bilden väger väl upp lite iaf! ;D Jag hittade inga roliga bilder på kalorier :P


Vad tycker ni? Verkar planen vettig eller nåt jag borde tänka på eller kanske ändra?

 

Attached images

5d8082004f751a80a5ac26cd5e2e54f8
 
Written 559 weeks ago
74082 558 weeks ago

kojan

Jag trodde jag skulle få kommentera massor, men med det enda jag ser som väsentlig skillnad är att du tidigare intog hälften av din energi efter kl 20 00 när du behöver dem innan 20 00, och nu intar ganska jämt över dagen. Jag skulle vilja veta vad som händer om du intar över hälften av energin innan kl 12.
Pictu 558 weeks ago

Lampfot

Ja du har rätt, det är den största väsentliga skillnaden. Plus en till: att jag ibland hamnar +/-700 kcal jämfört med dagsförbränningen, och det är alldeles för stor skillnad för mig.

Varför skulle jag käka så mycket innan lunch? Tror du det skulle vara bättre eller hur tänker du? Bl.a. hade jag nog fått ha vågrät position hela förmiddagen isf ;P
74082 558 weeks ago

kojan

Jag tror inte att +-700 spelar någon roll, men för all del: testa!

Ja, det är ganska mycket, ganska tidigt, jag tänkte bara att det skulle vara intressant att veta, när du testat de andra två sätten =) Sen jag tänkte att du skulle bli effektivare på eftermiddagen och resten av kvällen. Även om förmiddagen får stå tillbaka för matsmältning.