Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Hur får jag mig att följa schemat igen?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Tack för peppen Proppan, Vidstige o co! Jag gjorde passet tillslut - en dag senare, men bättre sent än aldrig, eller hur? ;D


Jag har fått rådet att skita i pass som jag missar istället för att skjuta upp dem, men det är ju sååå jobbigt! Bättre aldrig än sent? Då kommer ju den enorma pressen att man MÅSTE göra passet NÄR MAN PLANERAT DET - annars får man inte göra det alls! Herreguuud vilket KRAV!!! :P Har iaf kommit så långt i min utveckling att jag inte bygger berg av pass i kalendern. Jag lägger faktiskt inte ens ihop morgon- och kvällspass längre - STORT! Men jag håller fast vid cirkulationen av mina 3 fightpass (MMA/kickboxning-fys/teknik) - är rädd för att bli snetränad annars :P Så jag gör dem 1-2-3, oavsett när det blir.


När jag började springa och körde Szalkais 5k-schema så trodde jag allt skulle gå åt helvete om jag inte följde schemat slaviskt. (1 år och 11 månader sen schemastart nu.) Trodde att knät skulle braka ihop om jag körde 2 pass för nära varandra. Även om jag kanske var lite övernojjig så var det inte alls jobbigt att följa schemat när jag gjorde det till högprio. Längtade alltid till nästa pass och vilade lagom emellan. Var iofs alltid överlycklig över att kunna springa ÖHT, vilket jag aldrig kunnat innan utan att ha pissont i knät flera veckor efteråt. (Lite ironiskt att mitt enda IG i skolan var Idrott i gymnasiet. Var hellre på gymmet än plågade mig med fotboll/bandy/löpning.) Sen när jag började fightas följde jag schemat ganska bra. Sålänge jag gjorde det slapp jag höra "Vart var du i måndags?" hehe. Den mening räckte - funkade skitbra! Jag hjälpte såklart andra på samma sätt ;D


Sååå den stora frågan är: Hur får jag mig att följa schemat igen? Går det? Kan jag hitta motivationen i mig själv eller behöver jag ta hjälp utifrån? Alternativen jag kommer på…:


> Metod 1: Blogga & hänga på Shapelink - check :D


> Metod 2: Börja på fightclub igen - Mmm planen är att köra igång direkt när jag kommer hem från London, dvs vårterminen.


> Metod 3: Förbjuda mig att lyssna på träningsplaylistorna (den bästa musiken jag har) när jag inte tränar. Hehe. Skriver om den teorin i nästa inlägg :)


 


Idag hittills har jag yogat, ganska länge men det var riiiktigt nice och jag var på ganska aggro humör och stressad. Det tog en stund att få ut men nu är det ute! :) Är riktigt pepp inför fightpasset ikväll, så det blir nog av! ;) Resten av veckan är planen:


ONS: (EM) Fightpass
TORS: (FM) Morgonyoga + Promenad (till solariet! :D)
FRE: (FM) Morgonyoga, (EM) Fightpass
LÖR: Fightflexpass + Hand&Nackstyrka
SÖN: (FM) Morgonyoga, (EM) Löpning intervaller (ute/gym beroende på vädret)


Ska inte skjuta upp ett enda pass denna veckan. Hur många pass tror ni jag kommer göra? :P


 


Musiktipsdags! För den som inte läste min förra blogg kan jag säga att min musiksmak är gryyym (såklart! :D) - MEN tipsen är väääldigt sällan ny musik, ens från samma år. Det är helt enkelt SJUKT BRA MUSIK och den funkar ofta bra att träna till :D


Femstjärnig nostalgi som jag får energi av, från 2004, finns inte på Spotify men videon är ju rätt snygg också hehe:


BOOM! falleralla... falleralla... falleralla... 


97 BPM - Funkar helbra till lätt speedad löpning och morgonyoga / aggroyoga :D
Pga brist på annat får detta bli den enda bilden idag :P


Ciaooo

 

Attached images

D90d62bebe75ffb744a9e77b6adbe4e9
 
Written 568 weeks ago
42728 568 weeks ago

aCookie

Jag hade ett tag en självbestraffningsmetod som gick ut på att om jag inte lyckades med det jag föresatt mig (antal pass eller what ever) så fick jag inte använda min MP3. Det var hemskt! Jag är sjuuukt beroende av att ha musik så det blev att jag lydigt följde mina egna regler. För mig gäller det iaf att vara hård mot mig själv och bara beta av de planerade passen (så länge man inte är sjuk alltså). Sen när man är igång efter tre veckor (de säger att det tar 3 v för att etablera en ny vana) så kör man på av sig själv:-)
Pictu 568 weeks ago

Lampfot

Ah det är ju typ som musikförbudet jag funderat på! Men man kan ju inte vara HELT utan mp3 HELA dagarna? Det går ju inte?! :P
Har hört om 3v-grejen. Så det är bara att beta i 3v, sen flyter det på av sig själv... Det känns ju inte så omöjligt :)
42728 567 weeks ago

aCookie

Har väldigt svårt att klara mig utan musik. Typ omöjligt... Det var det värsta straff jag kunde tänka mig ha, ha så det funkade!

Japp! Tre veckor är det. Så bit ihop kvinna! :-D