Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Het Helveteslöpning Med Teeth

AddthisShare   FeedRSS feed  

Visst, jag fattade att det nog skulle bli ett ganska hårt pass. Att banan var lite backig. Att min löpning fortfarande är i restart-fas. Men såHÄR hårt…


Laddade med 4 dagars totalvila Söndag-Onsdag. (Vi kan ju säga att jag laddade istället för latade mig, va? :D ) I torsdags var det dags. Tänkte att jag borde vara totalt maxutvilad. Överpigg i benen. Borde iaf ha förmågan att klara av 4 k i 5-tempo. Det är ju 4 km på 20 minuter. Borde inte vara så omöjligt. Uppjoggen började bra. Sen skulle jag kalibrera hastigheten med några koordinationslopp. Men jag hade glömt kolla hur lång koordinationsloppssträckan var, så jag hade ingen aning om hur snabbt (eller hur långt) jag sprang. Testade första i 190 BPM. Lätt. Testade Lady Gagas Teeth som jag inte visste exakt BPM på just då, men tänkte att den låg väl på runt 195 BPM. (Den är visst bara 192 BPM.) Kändes som helt okej fart - Och helt grym löparlåt! Jag körde 2 lopp till, stretchade ut mig med lite armvevande osv, och körde igång - och restartade Teeth B-) 


Började resan. Jämn asfalt lätt uppför. Cykeltunnel (brant ner, brant upp), skogsbacke (självmord vilket var jag förberedd på), sen rörig ojämn krokig jävla väg i bostadsområde, fortfarande i stort sett lätt uppför, ansträngde mig för att hålla kadensen och återhämta mig från mördarskogen. Flåsade endel men såg att det var en massa folk i lekparken - försökte sänka ljudet lite (läs: hyperventilera überlångsamt / yogaandas). Sen skogstig med trädrötter och skit - nice nedför, sen plant rakt fram - men nu var det skiiittungt! Lätt lutning uppför - lunkade lite - sjuukt törstig nu! Varför i helvete har jag en fet bomullshoodie på mig när det är 14°C ute?! Och sol?! Ville inte ta av den heller - med iPodsladden och armbandet och allt shit. Finmekaniken funkar inte ÖHT när jag tränar - kände inte för att utmana ödet :P ( Jag tycker alltid det är en prestation att kunna gå uppför hembacken i 11-tempo efter ett löppass utan att vingla synbart. Är det inte svårt att gå efter ett träningspass, då har man ju inte tränat - då har man bara värmt upp jävligt länge! )


Nu var jag iaf snart halvvägs igenom helvetespasset. Mer uppför. Jag gick, lunkade, sprang, gick - det blev typ improviserade 3-split-intervaller :P Självömkade min törst och dissade omgivningen - Någon borde öppna en kiosk i den där jävla öde ladan. Asfalt och tunnel - målpålen i marken - framme! Kollade klockan: Det hade visst tagit 12.08 min att springa 10 minuter. F***in aaawesome… 


Tänkte på hemvägen och nedförsbackarna - och väckte min inre krigare. Det är en morgontrött OCH dagstrött liten jävel som helst tränar efter kl 23, men nu fick hon fan ta och gå upp. Klockan var 20. Vi tyckte att jag luuugnt borde klara hemspurten på 10 minuter - i vilket fall på mindre än 12! Men nä inte 12 − 10.00 - deal! Började rulla hemåt. Fortfarande 192 BPM - Red Hot Chili Peppers - tänder igen :P California show your teeth... Hade glömt att det var lätt uppför efter ladan - uppför alldeles för långt... Gah... Tog aldrig slut... Men sen vart det nästan bara nedför. Den skönaste biten var helt klart nerförsbacken i mördarskogen och slutspurten som var samma som koordinationssträckan. I goootta done it. Kollade klockan. 10 minuter på 12.21 minuter?! WHAAT?!


Äääh det är säkert klockan som börjar bli sliten! Byta batteri kanske ;D Well, jag ser det positivt: Jag sprang inte vilse iaf!


Btw, om du gillar Gaga och inte sett Monster Ball Tour - se den! It's f***in aaawesome!!!Show me your teeeeth...

 

Attached images

40ed2ec4ae70ffb9f9ca06a9ebc25d5b
 
Written 542 weeks ago