Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Att springa mellan flygplan ar val ocksa traning?

AddthisShare   FeedRSS feed  


Jag packade tillslut - pa natten och pa morgonen :P Saaa slo i huvudet pa morgonen, irra-runt-nyvaken-kvarten hangde kvar en hel timme. Sen hallde jag i mig latte, plus Alert FX tror jag, och vaknade till lite :) Fick assistans med det sista packandet och skjuts till Ronneby - soft. Kom fram precis efter flygbussen, sa allt var ju luuugnt hittills... 


 


Infor forsta flyget blev jag avrådd från att ens åka till Arlanda. (Om nan missat: Det ar flygkaos i hela norra Europa pga snon, for att vissa lander - som GB - ar lite daliga pa det dar med snoskottning. Vad jag vet ar det alltsa inte problem med himlen, utan med marken. Det ar lite mjukt och halt helt enkelt.) 


"Vi har ju blivit tillsagda att inte skicka nagon till London..." Ingen diss, hon lat fundersam. 


"Jag kollade i morse och da var bara 1 av 5 av BA's avgangar installda och det var inte min. Jag tar risken att fastna pa Arlanda." 


"Jag kan ju inte hindra dig fran att aka dit... Sen ar du ju British Airways's passagerare... Du kanske har tur och hamnar pa ett prioflyg." 


Hon sa att jag kanske borde hamta ut bagaget pa Arlanda, sa att inte det skulle hamna vilse nagon annanstans om jag fastnar dar. Om ingen hamtar ut det i London sa kan det visst hamna djupt inne i forsvunnet-bagage-cirkusen. Jag tyckte det lat vettigt att hamra ut det. Det var ca 75 min mellan flygen och det tyckte hon att jag borde hinna (dvs terminaltransfer, ny incheckning och bagagedrop). Det dar "2h-infor-utrikesresor" jag hort om kändes avlägset. 


 


Landade, sag taxfreeshopparna, kande klada i fingrarna men tankte att jag maste fixa resgrejen forst, innan jag kan shoppa. Nar jag kom ner till bagagebanden hade inte var last kommit an. Det borjade bli lite snurrigt runt mig och trogtankt inuti. Visst ja, hade ju inte kakat frukost. Hittade en sandar VLCD-dricka. Man far ju nastan cancer bara av att lasa varningstexten, ni vet, typ "Far inte drickas av gravida, ammande, atstorda, folk med hjartproblem, hösnuva, huvudvärk eller hypokondri..." Typ nat sant ;P Men det fyllde mitt behov: vatten + langsam energi + mattnadskansla. (Hatar att det inte star HUR langsam energin ar, fett storande! Kan ju va 90 GI - allt ar relativt.) 


 


Anyways, medan jag hallde i mig dendar och kroppen brot ner E-amnen hittade jag 2 vaskor som sag ut som min. En tjej tog av den ena och jag den andra. Vilken tur att vi sag varandra, for YES, vi hade tagit varandras! Tank om man inte kollat efter liksom. Det hade ju kunnat bli jobbigt. 


 


Inser att jag behover rusa mot grannterminalen nu (som ligger ca 42k bort). Lunkade till Sky City, joggade igenom, SPRANG till Terminal 5. Ronnebykvinnan sa 2, men bokningen och infotavlorna sa 5 - hoppades att jag inte var pa fel. Det var ratt och jag hittade tillslut flygbolaget och en check-in-låda.


 


Lådan sa FAIL. "Check-in avaliable 24-1 h before departure. Contact British Airways staff." Det var 55 minuter till avgang. (Till mitt forsvar gick det inte att checka in pa morgonen heller.) Well det enda staffet jag sag stod bakom den 20 m långa check-in-&-drop-bagage-kön som INTE rörde sig i expressfart. Hmmmm. Frågade en Arlanda-staff som kollade sig runt. "Gå till ehm… Desk 40" - den bredvid evighetskon. Puh. Nästan ingen kö, framme 5 min senare: "Det har ar Turkish Airways. Du ska till den desken," och pekade på - YESSS - 20 meters-kön! Ohshit. 


 


Det var ett tag sen jag flög utrikes, men tänkte att det nog inte räcker att be om ursäkt, blinka med ögonfransarna och lata javligt trevlig för att få hålla gaten öppen ett par minuter till för söta snälla ångerfulla mig (som det gör på inrikesresor :D). De bakom mig gick till granndesken - nästan ingen kö där heller. De verkade vara i min situation. Följde efter. Det funkade! Men BA-tjejen höll kvar mitt pass i ett fast grepp och väntade på något. Vafan nurå?! Började dagdrömma om poliser, arrest, identitetsstöld, drama... (Jaa man maste ju roa sig sjalv! /alt/ Distrahera fran panikstress.) Tankte pa mitt damptjack. Jag hade fixat intyg sa det var totally legal, men skulle nagon fa for sig att processera det igenom nagon byrakrati just nu sa skulle jag garanterat missa flyget. Jag hade iaf tagit radet fran bagagedroppen i Ronneby att ha alla nodvandigheter i handbagaget - OM bagaget skulle aka vilse liksom. For man vet ju aldrig! 


 


Fick tillslut mitt boardingpass - utan drama - och fick höra nåt om att "Det är gate F69 nu." Det stod F63 på lappen. Sprang till tullen - det borjade bli bråttom nu. Sa att jag hade knark med mig. Nej det behovde jag inte deklarera forran i England. Puh. 


 


Framme vid Security Check - 3 minuter till gatestangning. Stod och kande mig stressad i 1 minut. Precis innan adrenalinet skulle borja spruta ut fram oronen, fragade jag en sakerhetssnubbe: 


"Min gate stanger om 2 minuter…?" och kollade menande mot rontgenladan. 


"Ah… Ga fore i kon. Bara ga rakt fram till bandet. Det ar lugnt." 


Mwohahaa VIP FTW! Den sista personen jag trängde mig före blev knallröd i ansiktet, suckade och muttrade natt ohörbart med darrig röst - hon verkade bli totalt skitpissed! Men försökte iaf behärska sig och jag övervägde såklart INTE att stanna och förklara mig. 


 


Rullbandskillen stannade bandet och backade det. Jag var igenom, kollade pa rontgenskarmen men kunde inte se om det var min väska. Tänkte bara Neeej inte NUUU! Pillrena låg i originalförpackningar. Alla intyg låg i samma påse i väskan. Det var FFS t.o.m en Apoteketpåse! Som jag skrivit London på! Med svart markerpenna! Jag är ju no damn smuggler! Tankte pa intrycket av mig: Stressad - absolut, nervös - not at all! 


"Vi får kolla i den här," sa bandsnubben till jobbarpolaren och drog åt sig röda kvinnans väska! 


Wawawhaaat!? Jag blev självklart sjukt nyfiken, men var tvungen att speeda på riktigt nu. Såg F69 borta i horisonten. Ända borta i änden. Sprintade som en jagad hona. Hörde nåt om mitt flight i högtalarna. Sa hon F59? Näähh det gjorde hon nog inte... 


 


Kom fram till gate F69 - TOMT - EMPTY - IKKE EN DRITT! Hade den hunnit stänga? Jag var typ 2 min sen. En lååång kö vid 67, London Heathrow! Men ett heelt annat flightnr?! WTF? SK… Det ar val SAS… Kollade lappen, F63... Bara att kuta o kolla. Tomt där också! Ser inte min flight nånstans... Gaaah nu tror jag på riktigt att jag missat flyget. Kände hur adrenalinet forberedde sig pa att bytas ut till suckande likgiltighet. Tankte pa taxfreen, trostshopping, asskissing hos BA, Sthlm, Karlskrona, C-planer… 


 


Hittar en infotavla - F59! LAST CALL! Thankfuckinggod. Vart fan är den då?! Jag sprang over mjölksyratröskeln, ingen överdrift, och runt i ett kaos som en jagad höna. ((En evighets runtkutande.)) DÄR! Skylten hängde över ett barcafe?! Yo think this is a fokkin joke mate?! Sprang runt det - YES där är gaten! Och den är fortfarande öppen! Ohdear. Fötterna lunkade igenom gångröret till planet, medan hjärnan forsokte komma ifatt. Hann vi? Vi hann! Wiiii! Bra jobbat fotterna! Nu satter vi oss och sover… 


 


Valkomnades av en brittisk man som verkade helt överlycklig att se mig! Hade hort att britter ar artiga - men det har var helt crazy! Pa ett bra satt. Passagerarna var ocksa galet artiga, men kanske inte lika overlyckliga :P Jag kande mig som en ouppfostrad skabbig skitunge. Var ju praktiskt taget nytranad och dessutom trott - och svensk - och hyfsat ouppfostrad. Heh, jamforde brittsnubben (det kan ha varit piloten) & co med SAS crew's halvviskande kallt apatiska "Valkommen" och det dar fejkleendet som lyser jobbhat och dodslangtan. 


 


Satte mig ner och sov nästan hela vagen. Fick en gratis vegobaguette - YES helt gratis! Varsta retro! :D 
Fortsattning foljer… (Nope, det ar inte slut.) Vet att det ar prickar over aao ibland, men förklaringen ar helt ointressant :P 


 


Just nu behöver jag veeerkligen trana. Mina ben vill klattra pa vaggarna, men resten av mig vill ligga kvar i sangen :P Jag har blivit sa sjukt lat. Korkad också - kakar torkad frukt till brunch - det hjälper ju inte! Hm skulle haft ett gummiband sa man kan gora liggande benpressar hehe, det skulle botat alla mina problem utan att skapa nya. Fick inte med mig datorn, som har typ 100 hemmatraningspass. Jag kan gora Linkin-Park-Yoga - lite trangt men borde ga - eller kanske Paolo Robertos noobhemmatraning? Men jag ar ju ingen noob! ;D Hors! MOAH! 


 
Written 566 weeks ago
Pictu 566 weeks ago

Lampfot

Vad bra, for efter Arlanda-delen kommer Heathrow-delen...! :P
74082 566 weeks ago

kojan

Haha, fortsättningen verkar i mitt huvud bli, om möjligt, mer hysterisk än denna. Den andra har alltså potential för att bli bättre första delen. Trodde det bara var Rambo som klarade det =)
Pictu 566 weeks ago

Lampfot

Haha nu far jag varsta prestationsangesten ju! :P Men det ar ju klart, jag kan allt! :D