Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
Picture
  • Pages

  • No pages

Lampfot Link Blog

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Årets Decembergnäll: Alla Dårar Har Drömmar (Varning för osvenska traditionsdissar)

AddthisShare   FeedRSS feed  

Den är borta igen! :S Min fighting spirit alltså. Den gick nog och gömde sig igår när jag skulle ut och springa i det kalla, gråa, blåsiga VÄDERHELVETET. Det var liksom redan lite motigt igår - för lite laktosbekämparpulver i mjölken, för många grejer på akut-to-do-listan som stått där i för många veckor, för lite cash på kontot (väntar på julis bostadstillägg, och aug-sep-okt-novembers… Tack FK för att ni skapar spänning i vardagen…), för mycket bitterhet inför vintervärken, för mycket längtan till värme eller åtminstone 5-10°C så man kan vara utomhus utan att bli halvförlamad…


…och så får man den sjuuukt smarta idén att dra ut och leka Bambi, kasa ner från berget och försöka få en schysst löprunda med lite mer endorfiner än skador och aggressiva utbrott. Hm. Det blev ingen löpning. Funderar på att dra till gymmet på söndag istället, så jag iaf rör mig lite i framled. Men det går fan inte att jämföra löpband med löpning.


Anyways, ikväll ska jag träna fightfys och jag vill verkligen hitta motivationen innan, så inte passet blir skit, för det är ju så tråkigt med skitpass som man bara ångrar att man tvingade sig att göra. (Det där "Det känns ju alltid bättre efteråt, bara dra ur tummen och GÖR!" har aldrig funkat på mig. Vet jag att nåt kommer bli skit - så blir det skit.) Eller så vill jag verkligen sitta och tjura - jag vet inte - hade jag inte velat det så hade jag väl inte gjort det.


Hatar att sprida negativ energi, men försöker iaf väga upp med lite positiv och tänka på att det bara är 2 veckor kvar tills jag får en vinterpaus i tropiska London! Kanske inte är det mest tropiska stället på jorden heh, men det är iaf snöfritt och plusgrader! Ska bli sååå nice att komma härifrån och på köpet så slipper jag jul, stress och en massa "måsten" folk hittat på för att… varför? VARFÖR spenderar folk så mycket tid, pengar och energi på så mycket ONÖDIG SKIT?! För att i-länningar ska kunna gnälla om hur stressigt, fattigt och jobbigt de har det? För att kunna kräva tid, energi och pengar av folk som inte vill ha med dem att göra?


 


Svenskt Jul-Lexikon 2010:


"Det är tanken som räknas"
= "Om du inte lägger tillräckligt mycket tid, energi och pengar i min julklapp och gör mig nöjd, så är du en egoistisk och otacksam horunge."


"Julen handlar om familjen"
= "Under en hel månad per år gäller inte din rätt till självbestämmande. Gillar du dina släktingar för mycket så kan vi alltid rota fram några avlägsna eller ingifta sadister som garanterat förstör så många som möjligt av dina 31 decemberdagar. Du får ju inte ha det 'för bra' under högtiderna…"
Undrar vem det egentligen ÄR som bestämmer? Ofta verkar det liksom inte vara någon alls.


"Traditioner är viktigt."
= "Jag är rädd för förändringar."
Jo du, jag har hört Sverigedemokraterna säga det också! Jag bränner hellre bockar, granar och rasister korsfästa på midsommarstänger än "firar" högtider på sätt som går ut på att förtrycka folk (på varierande nivåer…).


"Du KAN ju inte… Du MÅSTE ju…"
="Men JAG då…?!"
Tycker alltid det där första låter som en utmaning hehe :D Jag MÅSTE ingenting, särskilt inte något någon annans ego bestämt åt mig. Fuckthefuckuuuuup!


"Under julen ska man VILA!"
="SLUTA TRÄNA - BÖRJA SLITA!!! Din lata välmående endorfinjunkie..."


"Det är så mysigt med julbelysningen i stan."
Håller med! Sålänge man kan glo upp i himlen på lampstjärnorna från 70-talet som hänger mellan husen i stan och uppskatta att kommunen iaf inte lägger skattepengar på att skaffa nya - så slipper man ju se alla stressade griniga jävlar (och de som inte har bråttom, men bara vill hem, som jag) som springer runt under dem. Visst, det finns risk för halka när man glor uppåt, men det är värt det ibland… Men nu när jag tänker efter så skaffade nog stan nya lampgrejer typ förra eller förrförra året eller nåt... Fan...


 


Alltså jag fattar att det FAKTSKT FINNS människor gör sina decembers jättemysiga och har det skitbra - och i teorin tycker jag det verkar ganska enkelt fixat. Men det är väl fan inte många som har det? Jag kanske försöker nästa år. Vi får se. Jag lovar inget. Ni som lyckats göra schyssta decembers - dela gärna med er av alla tips ni har! (Jag är helt seriös, på riktigt :P)


Eller är det bara jag som är ett grymt fetego som väljer att göra det jag själv vill? Borde jag fortsätta att se vardagen som semester och högtider som högsäsongsjobb? Mår alla runt mig bättre då, när jag är lika grinig och sönderstressad som alla andra - vardag och helg? 


ÄÄÄHH Jag är sååå less på allt fucking gnääääll - mitt eget också - så jag lämnar det i Sverige när jag drar iväg för att INTE fira jul med en när&kär. Det kommer bli awesoooommmeee! <3


Den där låten är sååå träffande. Hur ofta har jag inte hört att jag är en drömmande dåre, haha, men jag är verkligen hellre det än nånannan...   …för Alla Dårar Har Drömmar…


 


(ÖH BTW, om nån känner för att träningspeppa mig lite så skadar inte det heller ;D )


Pussokraaaam hörs snart!

 

Attached images

Bce304f468cef5c1503dbef4dc983541
 
Written 568 weeks ago
Pictu 568 weeks ago

Lampfot

aCookie, Heh vet hur det är :)

peakXp, Ah jag är rädd för att inte få tag på bra käk som är hyfsat hälsosamt. Menar du att maten är god på nyår eller hälsosam OCKSÅ? Det låter ju som ett mirakel :P
49441 568 weeks ago

peakXp

Alltså "bra" mat finns inte i England, men den var åtminstone lite mindre dålig på nyåret vill jag minnas.
Pictu 568 weeks ago

Lampfot

Haha fan då.