Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
7073
  • Pages

  • No pages

kattiws Link Blog

Kvinna55year , Täby, Sweden

kattiws's Blog

Kroppschock!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag vet inte om det beror på vädret, den annalkande lågkonjunkturen eller åldern, men jag har haft ett par motiga veckor både tränings- och humörmässigt.  För att hitta ut ur såna svackor kan det vara bra att ge kroppen (och hjärnan!) en rejäl överraskning. 

För några år sedan (jag vill inte tänka på exakt hur länge sedan det var så vi nöjer oss med att konstatera att det var mer än 2 år sen men mindre än 10) tränade jag kickboxning 3 ggr i veckan på en kampsportsklubb som bara ligger ett par hundra meter hemifrån.  Jag trivdes jättebra där, men även den träningen blev lite enahanda i längden, och eftersom jag inte var intresserad av att fortsätta med sparring och tävling (och dessutom var för gammal!) så slutade jag efter 3 år. 

Mina söner har börjat träna kampsporter i samma klubb den här terminen, så jag fick världens flashback när jag följde dem dit.  Att vara tillbaka i lokalerna och träffa gamla tränare och tränande var oväntat kul.  Det känns inte realistiskt att börja träna på allvar igen, men det vore ju kul att boxas lite i alla fall...  Efter middagen idag begav jag mig till "mitt" gym och körde deras boxningspass.  Det blir ju inte riktigt "på riktigt", men ändå!  Det var sååå kul, och sååå jobbigt!  Kroppen mindes precis hur man gjorde, problemet var att musklerna inte riktigt var på plats.  Explosiviteten fanns inte heller som förr, antagligen för att jag mest har tränat cykling och löpning på sistone.  Mycket svett, mycket mjölksyra och en massa adrenalin!  Härligt! 

Jag kan nätt och jämt hålla händerna över tangentbordet för att skriva detta, så jag antar att det är en sjuhelsikes träningsvärk som väntar!  Because I'm worth it ;-)

 
Written 818 weeks ago
Koeix2p1elcgg4skg4o8 818 weeks ago

wheelforce

Hahaha...det låter ju helt lysande med alla adrenalinkickar och allt. Lycka till med boxningspassen.
17510 818 weeks ago

Lisa1

Låter ju som ett underbart sätt att få ur sig aggressioner på! Skulle man behöva. Precis sådär är det för mig och ridningen när jag har haft ett längre uppehåll. Kroppen minns hur man gör men musklerna saknas.