Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
7073
  • Pages

  • No pages

kattiws Link Blog

Kvinna55year , Täby, Sweden

kattiws's Blog

Instabila morgonrutiner

AddthisShare   FeedRSS feed  

Ibland inser man hur små marginalerna i ens fulltecknade vardag verkligen är.  Mina morgonrutiner är t.ex. finslipade till den grad att jag utnyttjar varje sekund effektivt för att kunna sova så länge som möjligt men ändå hinna med allt som ska göras och leverera barnen till skolan i tid.

När jag bytte frukost från mackor (som åts gående/springande runt i huset (dock ej i duschen)) till gröt gick det inget vidare.  Gröt är varmt, och jag hinner inte sitta och blåsa och vänta på att den ska svalna, så jag brände sönder både gom och tunga.  Naturell yoghurt och frön funkar bättre (fast det tar lite lång tid att tugga fröna förstås).  Jag tar numera med mig 2 hårdkokta ägg till jobbet för att ha som mellanmål, vilket har fungerat jättebra och hållit mig mätt och glad.  Min procedur för att koka 2 ägg på morgonen är: På väg till duschen lägger jag 2 ägg i en kastrull, häller på vatten och sätter på högsta värmen.  Sen duschar jag.  På väg tillbaka från duschen sätter jag ner värmen och går sen och klär på mig.  Efter påklädning går jag in i köket igen, tar av kastrullen, häller av vattnet och på med kallt vatten. Det resulterar i 2 stycken perfekt kokta ägg. 

Idag på förmiddagen när jag skulle äta mitt första ägg och började skala det visade det sig vara alldeles slaskigt och löst!  Hur kunde det hända???  Efter en stund kom jag på roten till missödet:  Jag var hos frisören igår eftermiddag och hade alltså nytvättat och fint hår imorse.  Tiden jag sparade på att inte tvätta och kamma håret gjorde alltså skillnaden mellan ett rinnande, löskokt ägg och ett perfekt hårdkokt ägg! 

Hungerproblemet löstes genom att en träningshysterisk kollega lånade ut nåt slags proteinpulver som man skulle blanda med vatten och dricka.  Det blev en klumpig, grisskär sörja som smakade metall, klister och syntetiskt bubbelgum.  Blä!  Det mättade dock riktigt bra. 

 

 
Written 821 weeks ago
17510 821 weeks ago

Lisa1

Ha ha ha! Precis så där har jag lyckats komprimera mina mornar! Det hänger verkligen på håret vissa dagar, ursäktar ordvitsen : )
7073 821 weeks ago

kattiws

Jag vet - det är verkligen helt sjukt! Å andra sidan tjänar jag sisådär 10 minuter extra i sängen. Någon gång ska jag prova att ta det lugnt en morgon och se hur det är...
10468 821 weeks ago

puppe

Att ta det lugnt på morgonen är ljuvligt och det enda alternativet för mig.

Jag har också extremt fasta rutiner, men det är för att jag måste få ta det lugnt för annars orkar jag inte äta allt och orkar jag inte äta så orkar jag ingenting och blir grinig under dagen.

Så, testa att gå upp lite tidigare en dag, tänd lite ljus och ät i lugn och ro samtidigt som du läser tidningen.