Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
7073
  • Pages

  • No pages

kattiws Link Blog

Kvinna55year , Täby, Sweden

kattiws's Blog

Åttor, Wii fit och packning

AddthisShare   FeedRSS feed  

Min första löprunda tog jag på midsommarafton förra året tillsammans med min man och min bror.  Min bror hade simmat 6 dagar i veckan hela vintern och sprungit flera dagar i veckan under våren.  Han sprang åttor runt mig och min man som stapplade och flåsade lååångt efter.  Jag kunde inte springa 5 km utan att stanna och gå ett par gånger, och ljumskarna gjorde ont i flera dagar efteråt.

I år gav jag och min bror oss återigen ut på en springtur på midsommarafton.  Jag sprang 6 km i jämn fart utan att få ont och utan att ta ut mig helt.  Den här gången var det min bror som hamnade lite efter!  Inte så att JAG sprang åttor runt HONOM men det var definitivt jag som höll tempot uppe!  Vilket härligt kvitto på att jag håller på att lära mig det där med löpning!

Igår blev det lite annorlunda träning.  Jag tvekade länge på om jag skulle skriva upp det i dagboken, men till slut blev det en kompromiss där jag skrev upp 15 minuters styrketräning.  Träningen bestod av att jag och min son körde Wii Fit!  När han fyllde år i maj hade jag tänkt köpa spelet "Rock Band", men det blir bara försenat från leverantören hela tiden (senaste budet är september) så istället fick han Wii Fit.  För er som inte känner till det så är det en tryckkänslig bräda där man kan köra snowboard, yoga, step m.m m.m  Det måste vara utvecklat med tanke på feta, amerikanska barn som inte rör sig längre än 2 meter från TV'n, på det här sättet kan de i alla fall få någon form av motion ;-) Hur som helst så är det jättekul att köra, och man kan helt klart träna upp sin balans och i viss mån även styrka.  Tänk så mycket coola prylar det finns!

I morse var det tungt att cykla.  Det var hård motvind och så hade jag alldeles för mycket packning med mig.  Ibland funderar jag på om jag ska byta cykel, men om man själv väger 65 kg, har ett kraftigt cykellås och en dator, skor med kilklack i trä och diverse toalettartiklar i glasburkar i sin packning, då är lösningen inte kolfiberram eller kevlardäck. 

 

 
Written 829 weeks ago
17510 829 weeks ago

Lisa1

Vilken revansch med löpningen! Det börjar lossna för mig också, känns bättre och bättre. Det där med packning och cykel är skitjobbigt!
Client var grymt att springa till förresten! : )
11700 829 weeks ago

cicci2

Åh, grymt bra =)