Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
40681
  • Pages

  • No pages

infrva Link Blog

KvinnaIngela Fredriksson, 56year , Järfälla, Sweden

infrva's Blog

Pigg i benen och skjutna älgar!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Tillbaka i vardagen efter Lidingöloppet. Var faktiskt pigg i benen efter loppet, kände lite i vaderna men annars ok. Kollade in lite i resultatlistan och blev peppad till nästa år.


 Sprang ikväll med sonens fotbollslag så det blev bara ett kortare pass men ändå skönt att springa igen.Det är ju så kul! Hade med mig min dotter också som blev inspirerad av mamma och ville också springa. Det är ju därifrån man får sina intressen.


 Min pappa var ju ofta med oss i skogen och i skidspåret och la en god grund för att uppskatta det här med motion på ett vettigt sätt. Jag hoppas att jag inspirerar mina barn på samma fina sätt.


Min dotter är sex år och har ganska god koll på det mesta men har kanske inte reflekterat över allt. Det är ju en mognad. Idag berättade morfar om älgjakten och att han hade skadskjutit en älg osv. Hon blev jätteledsen för alla älgars skull. Sonen berättade gladeligen hur allt gick till och att man sköt harar och andra gulliga djur. Hon var så ledsen och förkrossad och grät stora tårar.


 Så där kan morfar nog inte räkna med nån arvtagare på älgpassen! Det är inte lätt, och även om jag försökte förklara att det inte går ha kvar alla djur i skogen, och att visst gillade hon älgkött men man behövde ju inte skjuta dom. Ja, vad ska man säga, hon lugnade sig och somnade i sängen med ett gossedjur- en älg såklart!


 

 
Written 764 weeks ago
365 764 weeks ago

nolofsson

Imponerande att du redan är ute i spåret.

Tror att jag och dottern ska bege oss ut på en långpromenad i skogen idag. Hoppas hon kommer att uppskatta att vara ute i naturen när hon blir äldre. Får försöka lägga en bra grund som du skriver.
39858 764 weeks ago

Göran44

HÅKAN inget hästkött i svenska hamburgare bara nötkött =) Sedan om man kostar på sig att handla svenkproducerat kött hälst då kravmärkt så man man med gott samvete äta kött då svenska djurhållare tvingas underkasta sig värden hårdaste djurskydsregler (därför kostar naturligtvis svenska varor lite eller mycket mer) eftersom de konkurerande länderna oftast knappt har några regler alls!
PS Det finns en annan bra möjlighet om man vill lägga ner lite extra jobb på att få kött där kreaturen levt ett bra liv så köper man av sin lokale bonde då ser man också hur djuren har det och kan göra sig en egen bedömning DS FINNS BÖNDER KRING STOCKHOLM OCKSÅ =)
40681 764 weeks ago

infrva

Jag köper nästan all mat ekologisk och så får vi ju en del älgkött av pappa. Lapparna har en slaktplats nära vår stuga och då brukar vi ibland köpa en halv ren. Visst går det få tag på närproducerat, det är lite lättare på landsbygden men visst går det även i storstan.