Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
40681
  • Pages

  • No pages

infrva Link Blog

KvinnaIngela Fredriksson, 56year , Järfälla, Sweden

infrva's Blog

En kärleksförklaring!

AddthisShare   FeedRSS feed  

En stor förväntan och laddning som har legat i några dagar för att jag inte har kunnat, men nu äntligen ska jag göra det, första gången för den här säsongen. Skidsäsongen börjar!


Jag vet att det finns spår men har ingen aning om hur spåren är åkta på så jag plockar fram mina gamla trotjänare Kneisel från 80- talet som redan är lite slitna. Vallar inte ens, känner att jag inte rengjort dom förra säsongen och känner att det är kallvalla. De är bara å åk.


Det ekar tomt ute på viksjö golfbana den här fredagkvällen(vadå handla julklappar!?)jag spänner på mig skidorna,tänder pannlampan, lämnar termosen vid starten och sen drar jag iväg. Åh, vad ljuvligt!


Man blir som i en bubbla när man kör på kvällen och speciellt med pannlampa, en skön känsla. Minus tolv grader gör sig ganska snabbt påmind och man känner hur ögonfransarna börjar klibba ihop av rimfrost. Trugernas knarrande ljud när man trycker ner dom snön och ljudet av belaget som glider mot snön känns som meditation.


Kroppen lite seg först men sen börjar muskelminnet komma ihåg och man kommer in i en bra rytm. Korsryggen och armarna signalerar lite efter en timme men vill ändå jobba på. Perfekt fäste och hyfsat glid.


Man stannar och dricker varm hemkokt(var den iallafall när min mamma levde, nu blir det icas ekologiska) känner hur värmen sprider sig ner i kroppen och man är genast med på ett varv till.


Sitter nu med en kopp te efter bastubadet, i morgon blir det att köra igen, bäst att passa på för snart försvinner väl snön. Måste träna till öppet spår.


Jag älskar att åka längdskidor! Gör ni?


 

 
Written 752 weeks ago
28461 751 weeks ago

waagaard

Mina Kneisel är från 1985 fulla med dekalre från JSM och ett antal vasalopp från 80 talet. Förra året gick de i pension brädade av ett par Fischer. Tänkte leta fram dem i jul....

Håller med om att det inte finns ngt härligare !
40681 751 weeks ago

infrva

Det är alltid bra att ha ett par extra. Inte visste jag att du var en sån fena på skidor, vilken klubb tävlade du för? Du kanske har träffat brorsan i spåret?