Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

cicci2 Link Blog

Kvinna40year , Härnösand, Sweden

cicci2's Blog

Mara rapporten

AddthisShare   FeedRSS feed  

DET FINNS NÅGRA ord som sätter prägel på mitt första marathonlopp och det är:



  • Håll (fruktansvärd kramp i magen/mellangärdet)

  • Värme

  • Utmattning

  • ... och så lite revanchsug  =P


JAG HAR KLARAT min första marathon, och det är jag otroligt glad över. Tiden blev dock mycket sämre än vad jag hade hoppats och siktat på. Sprang den första halvmaran på 2 timmar och 18 minuter som var helt okej. Men längs hela vägen tilltog ett håll i magen (tror jag drack för mycket vid vätskestationerna i början) och till slut var jag tvungen att börja gå. Eller kanske var det för att jag svalde luft ur muggarna?!


M OCH JAG sprang tillsammans till ungefär 27 km och då sprang vi mestadels. Sedan sade jag åt honom att lämna mig och springa före. Tänkte att det kanske skulle bli bättre i magen om jag gick ett tag och sen kunde komma igen och springa igen. Men så fort jag joggade på litegranna så högg det som knivar i magen. Snacka om håll/mjällthugg!! Aj, aj, aj!


MEN SKAM DEN som ger sig, jag omvartannat joggade och gick in i mål. Hade Västerbron som ett delmål och sen var det näsan en mil kvar som jag gick mest. Men det var det flera som gjorde, det jobbiga var att jag kände mig så relativt fräsch i benen men magen satte stopp!


JAG KOM IN i mål på 5 timmar och 32 minuter. Så jag klarade det i alla fall! Och revanschsug, det är både och, det var otroligt jobbigt att ha så ont i magen och den där värmen, stundtals 29.5 grader. Men samtidigt har jag en tid att slipa på nu och dricker jag mindre skulle jag nog klara en bättre tid. M kom i mål på 4 timmar och 45 minuter. 45 minuter före mig alltså.


VÄL I MÅL blev det lite russin, en proteindrink och jag kände mig ändå rätt nöjd med att ha tagit mig runt Sthlm två varv till fots! Har träningsvärk i benen idag och magen känns lite den med ...

 
Written 780 weeks ago
39858 780 weeks ago

Göran44

Grattis bra gjort att inte ge sig utan att genomföra loppet trots div. problem =)

Lidingöloppet skulle väl sitta bra som en första del i en svensk klassiker =)
Pictu 780 weeks ago

magzeus

Grattis!!!!!!!!

Min kollega sprang & man har lätt att tro att maran är enkel men han berättade hur loppet kändes och nu har jag respekt för dessa 4 mil (han sprang in på 4:21 i hans första mara). Så alla som har sprungit är värda ett stort grattis & även du!

Så grattis igen... mycket bra & stark vilja att inte ge upp... bra bra bra...
11700 780 weeks ago

cicci2

Tack tack ! =)