Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

cicci2 Link Blog

Kvinna40year , Härnösand, Sweden

cicci2's Blog

Kilometerknarkare behöver GPS

AddthisShare   FeedRSS feed  

SPRANG EN SVÄNG ikväll som gissningsvis är cirka 6.5-7 km lång. Det tog 40 minuter och det var superhärligt - med solen i ögonen! Jag hatar dock att inte veta exakt hur långt det var. Vad rekommenderar ni? Vad använder ni?


GPS-KLOCKA? NIKE + OCH i-pod? Eller kanske nåt annat? Jag vill iaf kunna veta hur långt jag springer ... känns nästan meningslöst annars ...hur ska jag veta om jag blir bättre och snabbare annars ... måste ha ett mål och nu är marathon över ...

 
Written 777 weeks ago
Pictu 777 weeks ago

magzeus

Kilometerknarkare - åh fan, är man det alltså :-) När jag springer måste jag bara veta hur lång sträckan är. I början, innan eniro kom med sin mätservice, så mätte jag upp olika sträckor med bilen. Men funkade ju bara på vanliga vägar då förstås :-)
Men sen införskaffade jag Garmin 305 med pulsband - så nöjd! Du får alltid distansen, tempot ja allt du vill... nästan i alla fall. Jag har kört med på medeltempot. Där man lätt kan se om man börjar tappa eller dra på för mycket mot ursprungsplanen i ett träningspass.
Har bara erfarenhet av denna men den är SUPER och ganska billig i nuläget när Garmin kommit ut med två nya klockor på senaste året (tänkte på 405 och nya vattentätta klockan)
7137 777 weeks ago

Madde J

Jag kör med garmins FR50, den har fotpod, mäter väldigt bra om man kalibrerar den. GPS är roligt då du kan lägga in rundor i förväg o sen följa din plan under rundan, men GPS funkar inte inomhus eller i tät skog. Så det beror på vad du vill använda den till, om GPS eller fotpod är rätt val.
11700 777 weeks ago

cicci2

Tack för alla tipsen =)

Ja, jag är nog mer inne på en footpod av något slag tror jag. Killen har en GPS som inte alltid fungerar klockrent, en Polar RS 200 (tror jag den heter) Och vi sprionger en del i skog så då fungerar ju inte det ...
Klart det fungerar att mäta med shapelinks kartdunktion också men man får ju inte improvisera så mkt om man ska memorera rundan och sen sitta och hitta alla vägar ... får se vad det blir ...