Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Pages

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sweden

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Provade SATS i en vecka.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har uppgraderat mig nyligen till kvalitetskedja Sportlife, men när jag fick av en arbetskompis ett gratis prova-på kort för SATS så passade jag på att träna där hela denna vecka.

Första skillnad man märker är stora ytor. Entré i Stureplan eller Odenplan ser helt obetydligt ut, men där inne finns flera våningar med gym och jympahallar. Jag mindes från min tid på SATS att deras anläggningar liknade FS Skrapan med pytteliten hall, men jag mindes fel. Kungsholmen och Hornstull är större, men SATS hallar är minst lika stora som Lindhagen och större än Ringen, Sveavägen, Gärdet. De hade rodd som en station på cirkelfys och släppte några roddmaskiner från gymmet till jympahallen så ni kan tänka er tillgängliga utrymmet. Att all inredning är modern från att all utrustning i gym är från Eleiko till att man ställer in duschtemperatur digitalt med touchknappar är också trevligt inslag.

Jag satsade på gym för att börja med. Jag kunde träna på lunch i anläggningen nära jobbet i perfekt synk med maten, lagom efter frukost, precis innan energipåfyllning på lunch. Gymmen hos SATS är som gym på Sveavägen (Friskis bästa enligt mig) fast flera stycken per anläggning, alla anläggningar jag var på hade podiet (vissa hade 5-6 stycken) för att träna frivändning/ryck, knäböjanordning (2 på vissa ställen, jag blandar inte ihop med Smith om nån undrar), kettlebells upp till 40 kg och gott om fria stänger och vikter så det räcker. Jag har inte tränat i konditionsdel av gym, bara räknade 31 löpband på Odenplan och typ lika många crosstrainers och lika många till motionscyklar, allt med tv-skärmar framför självklart.

Här vinner Sportlife som inte har tv-skärmar framför, utan inbyggda i varje löppband så man kan koppla egna hörlurar och bläddra kanaler som man själv vill.

I fredags var jag på väg till första pass som blev StreetDance, så hälsade någon på mig utanför jympahallen innan passet. Det visade sig att en f.d. friskisledare är nu motionär hos SATS. Jag fick tips från ledaren för valet av pass för lördag och söndag som jag följde (ledaren var förstås också där för att passen var toppen). Jag fick också tips om fler bra ledare ifall jag skulle träna fler gånger. Jag undrade varför vinnaren i Nike Top Instructor var inte med i tipslistan och fick förklaring att det fanns istället en _domare_ för NTI och är mycket mer kunnig. Det finns alltså passen som är i helt annan klass än det på video i tråden "Nike Top Instructor" som i sin tur utklassar alla Friskispass.

Vi kunde prata skillnader mellan SATS och Friskis och kom fram till att om man tänker bara gymma så duger Friskis, vill man däremot gå på pass, så kan man lika gärna skippa träningskort alls: det finns bara några enstaka pass som är hyfsat bra och riktigt toppenpass inte finns (trots att det finns ledarna som skulle kunna göra det). Sportlife har också häftiga pass, för att där också bara ledarna själva begränsar hur bra passen blir. Om ni tycker det är värt att betala för friskiskort, köp SATS-kort för att förstå vad jag talar om, eller testa pass med Essi Raitio för att få ett hum om bra pass för att börja med.

Synd att Friskis begränsar skickliga ledare istället för att använda kompetens. Det finns flera ledare som skulle klara göra ett motsvarande pass:
http://www.sportlife.se/applications/newssmall/ShowNewsItem.asp?N=10587

Jag tänker skaffa SATS-kort minst för ett år för att testa när mitt nuvarande kort hos Sportlife går ut. OlofG lyxade till med tvåveckorsträning i Portugal, jag ska bränna samma 7000 kr för att lyxa till med 52 veckor hos SATS.

 
Written 626 weeks ago
No_small_image 625 weeks ago

freeyourheel

Jag tycker inte att SMACH och westan ger bilden att Friskismotionären är irrationell, oartig, missnöjd och allmänt otrevlig. Dom berättar om sin träning på ett positivt och lusfyllt sätt, kort sagt det som Friskis ska stå för. Tänk om fler ville försöka sprida positiv energi, istället för motsatsen?
No_small_image 625 weeks ago

/en/profile

Positiv energi låter utmärkt! :D
10 625 weeks ago

SMACH

freeyourheel - jag undrar fortfarande vem du är! Du är ju ledare och jag har säkert tränat med dig, men jag har inte lyckats hitta din identitet!