Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Pages

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sweden

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Önskar ett originellt pass till våren.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Det finns låtar som i vissa pass används i uppvärmning, i andra pass i kondition eller styrka. Jag skulle gärna gå på ett pass där samma låt används flera gånger i olika delar. Vilka ledare klarar att hitta så bra övningar att passet skulle kännas roligt och varierande i en hel termin?

 
Written 751 weeks ago
45273 751 weeks ago

PippiLotta

Oh boy vilken idé!! Alla ledare KAN väl det; men jag skulle gissa att ingen vill; man måste höra sitt eget pass väldigt många gånger - det skulle bli enormt tjatigt!
45273 751 weeks ago

PippiLotta

Förresten!! Glöm vad jag sade ;-) På yoga har man ju ofta en enda "låt" genom hela passet. Yogaledarna gör alltså redan vad du efterfrågar. Fast jag tror att du kanske menade någon annan träningform ;-)
No_small_image 751 weeks ago

alexandre

PippiLotta, kul att yogaledarna gör det, jag kom faktiskt på att i Cirkelfys och Ki-box använder man också samma musiksnutt för övningar under hela passet. På Aerobics använder man sig inte ens av musik utan av inspelad rytm som brukar heta något "MegaSuperBodyWorkout 2009" och motionärer verkar inte klaga. Ja, jag undrade om det skulle gå på "vanlig" jympa.

Guldtrassel, sången som jag hörde i uppvärmning och i styrka i olika pass är 126 BPM enligt artistens "discography"-sidan. Jag har inte koll på BPM, men det kändes rätt i både delar.

DanielW, AIKarro, jag frågade om vilka ledare skulle klara göra sådant pass "roligt och varierande". Ni förväntar er att sådant pass skulle bli "enormt tjatigt" och tvekar om det blir "verkligen kul", alltså er svår på inläggets fråga är "inga ledare skulle klara det".

Gör man 2-knäupp-2-rumpsparkar 20 gånger och sen hoppar med höga knä och klappar tills låten är slut, blir det tråkigt även med olika låtar. Men jag tror faktiskt att jag känner till 3-4 ledare som kan vara tillräckligt fantasifulla och skickliga på att sätta ihop passet för att komma på så roliga övningar till samma låt flera gånger i samma pass att vi motionärer skulle gilla passet i en hel termin. Att liksom visa olika sidor av samma låt beroende på om det uppvärmning, styrka eller kondition så det känns som olika varje gång (utan fusk typ upp-/ner-pitchning). Finns det konstnärer bland friskisledarna?