Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Pages

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sweden

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Mer gym.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag börjar nog gå på gym igen. Jag gick bara på gym och på skivstångsjympa första termin på Friskis, jympa verkade vara för inteffektiv. Jag fick nu samma känsla igen efter den superroliga invigningen av den nya stora gymmet i Hornstull. Vissa jympapass är roliga, men träningseffekt är för liten, jag ska nog gå bara på dem allra roligaste pass.


Jag passade på igår för att gå på alla tre workshops.

- RedCore band
Roliga varianter på övningar som man kan göra med annan redskap också, motsvarade bl.a. armhävningar med händer på bänken, med fötter på bänken, enbensböj vid ribbstol, hävningar på stång, "fisken" (liggande på golvet på mage med armar utsträcka längst fram lyfta kroppen i en låg båge med stöd i händer och tår).

- Kettlebells.
Jag kom på fördel för mig att träna med kettlebells jämfört med hantlar: jag väljer tyngre vikt om jag tränar med kettlebells. "Normal" vikt för hantlar känns i alla fall högst 10 kg, däremot skulle jag inte ta kettlebell under 16 kg. En till fördel är att kettlebell går att hålla i på fler sätt än hantel, det gör att man kan bara stå och hålla dem i rörelse (rotera, gunga, lägga från hand till hand, lyfta, sänka) utan att "träna" något särskilt så får man träning på roligt sätt.

- Olympisk skivstång.
Jag fick lära mig mycket, bl.a att jag behöver stretcha och bli vigare i armar och axlar för att kunna göra övningar med rätt teknik. Man fick också ny uppfattning om "tyng" skivtång. Vi gjorde först övningar utan vikt för att öva på tekniken, själva stången vägde 20 kg (det var alltså övningar _utan_ vikt). Hur mycket ska man lasta på skivstångsjympa då? Vissa skivtångsledare vekar antyda att övningar i början av passet med en 5kg-hantel skulle inte vara uppvärmning, utan styrketräning. Vad sägs om att även de som tar två 5kg hantlar i kors i ena hand tränar "utan vikt"?

 
Written 710 weeks ago
5638e8f8c452971e8442193cf998a87a64fd17635fa67c51503d38617584c1ba 710 weeks ago

Strösslet

Jo, gymträning är ju sjukt effektivt. Men tyvärr får man inte i närheten av kicken som på ett redigt puls- eller intensivpass. Jag antar att en kombination är bästa vägen...
44420 710 weeks ago

Sulfaten

Skillnaden på Olympisk skivstång och gruppträningen Skivstång är att man gör något fler repetitioner i gruppträningen.