Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Pages

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sweden

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Medlemskväll på Skrapan.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Skrapan med fräsch omklädningsrum, modern gym och pytteliten jympahall känns som SATS-anläggning. Med bara tunga och trixiga pass igår var déjàvu-känlsa ännu starkare.

Kvällens program var häftig och intensiv. Uppvärmningar var korta, nedvarvning/stretchning var på egen hand. Uppvärmning för kettlebells var dessutom _med_ kettlebells. Ordinarie pass borde också vara ren träning, uppvärmning ska vara _innan_ träning och nedvarvning _efter_ träning.

Jag gick på nästan alla pass:

- cirkelfys
Jag gillade passet så fort jag såg att ledaren har _själv_ förberett stänger med både 30 och 35 kg. Jag gillade desto mer att medmotionärer var engagerade, även tjejer tränade med 35 kg. Musiknivå var som i gym, alltså mycket lägre än brukar vara på jympa. Det passade jättebra till cirkelfys, fler ledare borde testa det, även för styrkedel i ordinarie jympa.

- funktionell träning
Det var en föreläsning om hur man förbättrar sin träning. Vissa grejer känns självklara i efterhand, man har bara inte tänkt på det, andra grejer var total överraskning för mig, jag trodde det var just tvärtom. Väldigt relevant pass!

- dans
Jag har nog klarat det bra. Jag skulle kanske tycka annorlunda om jag såg mig på video, precis som med Jacobs armhävningar.

- H.I.T.
Det var roligt. Jag ser fram emot nästa termin när H.I.T. kommer med i schema, med fasta stationer så man kan jämföra sin prestation med ett år tillbaka och med andra motionärer. Jag behöver utmaning för att prestera, precis som Filur i tråden om plankan.

- core bosu
När jag skulle hämta biljett för nästa pass, tipsade receptionister om gyminstruktörer. Jag bestämde få min teknik från "funktionell träning" granskat medan den var färsk i minne, alltså passade på att lära mig träna långsiktigt istället för att bara träna ett pass. Jag hoppade över core bosu och fick istället massa hjälp från gyminstruktörer.

- kettlebells
Jag blev utmanad att träna med 20 kg. Jag klarade en del övningar fullt ut, swing och "frivändning med press" t.ex visste jag sen tidigare att jag klarar med 20 kg. Andra övningar fick jag göra i egen takt och vissa klarade färre reps än ledarna uppmanade till. Klarade i alla fall minst 3 reps på dem tyngsta övningar, så nu får jag fortsätta med minst 20 kg kettlebell.

Två kettlebell-ledare turades om att visa övningar och gå runt och kommentera motionärer. Synd att de både gav för det mesta beröm istället för relevant feedback. Det skulle räcka om den som visar övningar berömde (om nån vill alls ha det) för att man ändå behöver inte se motionärer för det, och den som går runt struntade i beröm och bara gav goda råd. Speciellt för att ena ropade åt mig "det ser BRA ut!" när jag svajigt och ryckigt försökte pressa kettlebell upp med armar när jag inte orkat vara tillräckligt explosiv i ben. Det är ju löjligt.

Vore bra om man ordnade då och då motsvarande pass med övningar från skivstångsjympa.

Jag ser fram emot medlemskväll på JP torsdag den 21 okt!

 
Written 708 weeks ago
45386 708 weeks ago

Filur

Bra redogörelse för eventet Alexandre. Låter som ni hade väldigt kul.
51892 708 weeks ago

lena_sofia

Personligen gillar jag pepprop även om jag vet att jag ser för jävlig ut och inte alls har ett särskilt bra tempo. Säg till instruktören nästa gång att du vill ha konstruktiv kritik, då lär du nog få det. :)
No_small_image 708 weeks ago

alexandre

Sulfaten, det stämmer. Jag har inte tänkt på det för att jag är van med omklädningsrum i Hornstull som är lika stort. Omklädningsrum att undvika om du gillar utrymme: Hornstull närmast ingången, Karolinska, Gärdet.

cajsa_hanson, HIT blir ännu roligare nästa termin när det kommer igång på riktigt med definierade upprepbara stationer och HIT-tävling börjar. Innan det känns det meningslöst att slita sig och köra så mycket man hinner, så nu under provtiden liknar passet cirkelfys.

Filur, drog du slutsatsen? Minsta tänkbara vikt för stång på cirkelfys är 40 kg.

lena_sofia, de var ju två så de kunde både berömma och ge råd. Japansk ordspråk: "Den som berömmer mig är min fiende". Jag gillar pepprop som uppmanar att kämpa: "kom igen", "hårdare!", "fortare!" osv, "Citius Altius Fortius" alltså. Och i de flesta övningar, behöver jag även rättat teknik. Det stämmer, vissa ledare ger feedback när jag frågar och även fortsätter ge feedback direkt på passen om jag är stammis. Jag gillar när det är en självkar del av pass enligt ledare som tex på Station med Anne och Annika, de rättar till hela tiden alla, även totala nybörjare.