Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
No_image
  • Pages

  • No pages

alexandre Link Blog

ManStockholm, Sweden

Citius Altius Fortius

Förena nytta med nöje!

Flera bloggar per användare.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Om man kan döpa om blogg, varför kan man inte ha flera bloggar? Det skulle underlätta för de som vill ha en Fulblogg (Copyright by Strösslet). Intressanta inlägg skulle skrivas i Finblogg, resten i Fulbogg (C).


Jag vet inte varför någon skulle vilja skriva något han/hon själv inte tror andra vill läsa, men jag tror att sådana Comunitimedlemmar finns. Så de skulle se till att finblogg hamnar i Toplistan och alla "jag åt räkmacka"-typ av inlägg skulle hamna i den andra bloggen.


Jag tycker jag att lista med populära bloggar behövs och att det nya systemet är bättre för att det uppmanar till mer intressanta inlägg, till skillnad från det gamla systemet som uppmanade spamming.


"Visa endast favoriter" är bra filter men det utesluter alla nya bloggare. Jag skulle gärna ha motsatt filter också, att man skulle kunna välja bort vissa bloggar från listan med senaste blogginläggen.

 
Written 750 weeks ago
82e91bd6ad4c2f28bd447eb7947401df53490edd5206741c0223bd36a003f0bd 750 weeks ago

Rex

Listan över bloggtoppen tar också hänsyn till antalet kommentarer i inläggen. Ju fler kommentarer bloggen har desto "intressantare" anses den vara.

@lena_sofia Jag ser inte vad nackdelen med en topplista är annat än att vissa inte tycker den tillför något, i vilket fall man bara kan låta bli att använda den. Det är ju för många en användbar funktion att tipsa om vad andra läsare anser intressant eller läsvärt. Tänker nyhetssajter med "mest lästa nyheter", pockettoppen i bokhandeln, listor över populära namn, filmrecensioner etc. Det är ett utmärkt sätt att visa nya besökare vad andra anser läsvärt, en snabb väg in i bloggträsket. Visst finns det en effekt där en topplista göder dess deltagare, men den är sällan så stor så att den förvränger verkligheten. Ett tydligt tecken är ju att nya bloggare faktiskt tar sig in på listan och att andra försvinner. Man kan ändra listan så den tar hänsyn till mer relevanta parametrar t.ex läsarnas egen betygsättning eller liknande, men det gör inte den nuvarande listan till en dålig idé utan bara att den fungerar dåligt.

Jag köper dock att den inte behöver heta populära bloggar, men vet inte riktigt vad som skulle ersätta det utan att vara missvisande. Populära är just vad de är. "bra" är för subjektivt, "mest lästa" stämmer inte. "Bloggtoppen" kanske?

Jag gillar dock idén med att kunna ha sina egna favoriter där tillsammans med mest lästa och mest kommenterade, men även detta är att komplettera listan inte att ta bort den.
No_small_image 750 weeks ago

alexandre

lena_sofia, jag tycker att fler olika bloggare och fler intressanta inlägg ÄR just fördelen med popularitetslista.

AIKarro, toplistan är inte onödig, den gör att det blir fler bloggare och fler läsare, den måste därför synas.

DanielW, ja faktiskt blogg med inlägg som skrivs av flera författare kan vara intressant! Rapporteringstråden i Maria_Beckers armhävningsutmaning fungerar som gruppblogg.

Rex, bra förklaring! Jag håller speciellt med om att listan ska visa vilka bloggar är "mest intressanta eller läsvärda". Antal läsningar och kommentarer är mer pålitligt mått för det än t.ex läsarnas egen betygsättning. Jämför att någon _påstår_ i betyget att ett inlägg är läsvärt eller att många _faktiskt_ väljer att läsa inlägget. Nuvarande system är pålitligt.
51892 750 weeks ago

lena_sofia

Nej, betygssättning känns ju ännu mer fel än att lista de mest "populära" bloggarna. Antar att det helt enkelt handlar om ordvalet i slutändan. Det känns lite coola gänget på högstadiet liksom, vilka får vara med och inte? Håll det till vad det är, dvs mest lästa och mest kommenterade, så blir det väl mer okej. :) Och dra för guds skull ner bredden på kolumnen!