Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
125006
  • Pages

  • No pages

TonyHatefnejad Link Blog

ManTony Hatefnejad, 36year , Skövde, Sweden

Tony springer: mot bättre tider...

Om min träning och lite till..

Motivation och bortförklaringar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Fått en hel del frågor om vad som motiverar mig, och hur jag ofta kommer upp tidigt på morgonen och löper 1.5-2 mil. Kommer försöka beröra det området nedan..


Fick för inte alls längesedan en fråga om hur man gör för att springa?


Personen i fråga önskade att jag skulle lära ut tekniken, då jag inte blir trött.


- Jag kan bara springa några meter och börjar därefter flåsa kraftigt sa personen.


Det första som slog mig var att det finns så otroligt mycket olika bortförklaringar, samt att oerhört många endast söker genvägar samt i detta fallet en anledning (d.v.s. att uteblivenheten av träningen har varit med anledning att man ej har den "rätta" tekniken, därav att det är jobbigt) eller klassikern, orkar inte eller har inte tid.


Varför tränar vi egentligen?


Listan kan bli lång och alla har vi olika anledningar:


Må bra, hålla formen, "se bra ut naken" som Colting utrycker sig, gå ner i vikt, gå upp i vikt, gladare, bli pigg, kondition, socialt, andra gör det, stärka sitt mentala, prestera bättre, stärka (hjärtat, leder, skelett, bygga upp, ex rehab som jag återkommer lite mer om m.fl.



Finns det någon som kan välja bort alla?


Svårt att tro det isådanafall. (vill gärna ha en utförlig förklaring).


Varför då inte träna?


Skada, sjuk, övertränad.


 


Utav de som frågar mig varför jag tränar så ofta så hoppas jag svaret var relativt tydligt :).


Jag själv kan bocka av en hel del.


Jag som inte alltid varit löpare vet precis som de flesta hur det är när man inte har motivationen, orken och kanske inte fysiken till det.


Men när man ändå gjorde det, d.v.s. max 1 gång/månaden så fanns det inte en sådan skön känsla som efteråt.


Varför då inte skämma bort sig själv lite granna, lite oftare?


Mycket man kan skämma bort sig med. Framförallt REHAB! Då man egentligen bygger upp kroppen för det man egentligen var skapt för. Gå, springa, sitta som barn gör (d.v.s. med ner med rumpan så långt ner som möjligt och hälarna i), hoppa, gå rakt etc. Som många tyvärr inte kan längre.


Ex. som nämnts ovan. Hjälp med att bara springa några meter? Tragiskt.


 


Rehab är något som många framförallt idrottare brottas med. VISSA är sämre med det ;) *pik* (en mycket fin och talangfull person), (även jag själv, är dålig med det), vissa sköter det strålande och blir ännu bättre och starkare. Ett tips med att köra Rehab är att ta med sig en vän, göra det tillsammans. Andra parten behöver inte vara skadad för att träna och bygga upp sig i förebyggande syfte.


Det jag vill säga med detta är att träning skal givetvis vara roligt, men ibland så kan det dröja lite längre innan det riktigt roliga uppnås.


Även för otränade som inte nått den nivån där det är skönt bli utmattad och ex.  att styrketräna i alla dess former och känna sig stark, snygg etc.


Hur kan jag då komma upp ur sängen efter en fest och 3-4 timmars sömn och egentligen skall upp efter 6 timmar då det kanske finns något att passa efter?


Jag kommer vara trött vilket som, varför då inte ha utfört träningen som stärken en både fysiskt och mentalt och sedan sova ännu skönare senare och ta igen den förlorade sömnen.


Eller -15 graders löpningen: Ja, den var förskräcklig. Går INTE att klä mig rätt om jag skall komma någon vart, inte kunna öppna dörren efteråt då känseln är borta från fingrarna.


Det stärker det också!


Det jag vill få sagt med allt detta är det som många frågat mig, behöver motivation, inspiration etc. för att träna :)


Just DO IT!


Du stärker dig ännu mera, du behöver inte komma upp till 95kilo för att märka att -aj fasiken, jag börjar bli lite orörlig.


Det finns alltid någon tid! Jag hinner inte alltid med styrketräning, men hinner varje natt med lite innan jag somnar. Situps, armhävningar, plankan, benböj etc. det kan de flesta göra.


Hoppas detta giver många en inblick i vad jag har för syn på saker och ting :) och besvarar många frågor som jag får och fått..


Be happy..


Take Care..

 
Written 668 weeks ago