Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
125006
  • Pages

  • No pages

TonyHatefnejad Link Blog

ManTony Hatefnejad, 36year , Skövde, Sweden

Tony springer: mot bättre tider...

Om min träning och lite till..

Distriktmästerskapet (21KM) avklarat och 4:e plats..

AddthisShare   FeedRSS feed  

Då var dagen framme som jag tyvärr inte längtat efter som jag önskade.


Har varit sedan tidigare känt mycket bekymmer med mina benhinnor samt nu på senare tid så har hälsenorna börjat strama en del då jag blviit tvungen att korrigera tekniken lite för att minska smärtan.


Därav har jag inte tränat hårt och snabbt på ca 3 veckor. Vilket kanske inte var det jag hoppats på. Varit mer vila och styrketräning då jag ej kunnat springa utan smärta.


Målet var att ta sig runt och ev. försöka slå GBG varvet tiden, 1.28.


Men innan start så hade jag känningar i hälsenan och hinnorna vilket gjorde mig tveksam.


Alla kan vi ha fel! :).



Visste om att jag skött kosten mycket väl samt att sträckan inte var något att oroa sig för (21km).


Efter ca 4km så började första personen med sykningen riktad mot mig. Vilket hjälpte mig att bli mer taggad.


Bestämde mig för att hålla mig i andra klungan för att vara säker på en bra placering, vilket jag höll relativt länge. Men valde att aldrig vara den som drar i klungan, då jag ville behålla så mycket kraft som möjligt för att jag var osäker på om smärtan skulle komma kraftigt.


Efter 14 km så provade jag att öka farten i backarna för att känna av hur mycket kraft som fanns vid medlöparna, därefter ökade jag för att jaga personen som låg på fjärde plats och sprang för Åmål.


Han testade mig ett ex antal gånger, även önskade att jag skulle dra farten men jag ville inte låta han vila. Efter 17km så valde jag att öka farten ganska kraftigt för att skaka loss de bakom och känna att jag når mål med bra resultat och trötthet. Hade ingen aning om placeringen.


 


Vid ca 19 km så var det lite dåligt märkt vid en sväng, sprang givetvis fel och förlorade nästan hela försprånget. Hade dock tur att jag hörde den rullskide åkande funktionärens skrik efter några sekunder. Fick därav vända tillbaka för att ta igen tappet. (Kände för första gången av mjölksyran).


Loppet avslutades med tiden 1.20. Därav en 4:e plats som jag är väldigt nöjd med med tanke på omständigheterna och de förutsättningarna jag haft! SKönt att känna efteråt att jag hade lite krafter kvar, då jag höll igen en del under loppet.


Hoppas nu på att förbättra denna tiden till Stockholm Halvmara som går i September.


Tack för alla lyckoönskningar och pepp som jag fått live (på plats), via sms och andra sociala alternativ!


Ser fram emot morgondagens löpning :)

 
Written 664 weeks ago
125006 664 weeks ago

TonyHatefnejad

Tack så jätte mycket! Otroligt roligt att läsa era kommentarer! Kul att höra Vidstige. Hälsa gärna om du ser mig :). Tack Ingemar! Lycka till med dina träningar och tävlingar!
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 664 weeks ago

Linda Granath

Riktigt bra! Gör du ett sådant lopp halvskadad och med dålig uppladdning vågar jag knappt tänka på vad du kan åstakomma i Stockholm.
125006 664 weeks ago

TonyHatefnejad

Tack Nova78! Har själv tänk i de banorna. Var min andra halvmara. Så är fortfarande mycket nytt för mig. Men hoppas på att jag kan vara helt utan smärta. Kan tillägga att jag har en hel del smärta idag. Kört 1 lite lätt löp pass på 1 mil samt 2 styrkepass idag. Har känningar i benhinnorna.

Men hoppas kunna ta ut mig i Stockholm iaf. Så det återstår att se :).

Tack ännu en gång