Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
125006
  • Pages

  • No pages

TonyHatefnejad Link Blog

ManTony Hatefnejad, 36year , Skövde, Sweden

Tony springer: mot bättre tider...

Om min träning och lite till..

Diagnos, tävlingar, tankar och idéer

AddthisShare   FeedRSS feed  

Då var det tydligen dags att skriva ett inlägg, fått ett gäng påtryckningar från bl.a. andra sociala medier där det önskas öppdatering angående min fysiska status och träning.


Tyvärr är detta inget inlägg jag skriver med stolthet och glädje, vilket det oftast blir när jag man reflekterar av sin prestation och utveckling.


Tidigare nämnt att jag lidit av benhinneinflamation, men efter att symtomerna förändrats så valde jag att söka upp en spicialläkare som indikerade på att det var en skada i vamuskeln (soleus).


Vilket har en läkningstid på ca 5-8 veckor. Det positiva= var inte en stressfraktur i skelletet (vilken röntgen motvisade).


Jag får alltså inte löpa. Däremot skall jag träna, men inget som liknar löpning.


De som känner mig väl vet att detta är mycket jobbigt för mig och att liten bit av mig faller isär. Men jag är som tur är stark i psyket.


Tävlingar planerade och vissa deltagande i år:



  • Läckövarvet distrikmästerskap 21KM  (sprang med smärta och otränat, 4:e plats 1:20)

  • Strupen back-lopp  (Utebliven p.g.a. skada)

  • 1500M bana distrikmästerskap (Utebliven p.g.a. skada)

  • Blodomloppet 10 KM  (Förra veckan, inte löpt på ca 1,5 månad, 8:e plats efter att släppt första platsen efter några km. 35 min.)  Mycket missnöjd men med omständigheterna ok.

  • 5000M Bana (distriktmästerskap). Detta är IMORGON!!!


Har en liten jobbig period privat, träningen, uteblivna tävlingar samt lite annat som inte precis glädjer mig... Allt ifrån tentor etc.


Kan tilläga att jag testade på ett löppass idag, dock med smärta och urusel kondition men jag njöt ändå av känslan av springa och göra det som gör mig "gott".(Pulsen snittade på 148 brukar vara 135 i det tempot som utmättese).


Kommer därav att springa loppet imorgon. Det är ett tufft lopp. Smärtat hela dagen idag. Men ibland så kan/ska man inte vara (för) snäll, man ska alltid mena väl! Muskeln behöver blodgenomströmmning för att läka fortare.


Kommer ändå ha ett leende på läpparna efter målgång (förhoppningsvis).


Jag kör därav detta loppet och vilar som jag skall efter. Kommer givetvis vara extra noga med uppvärmning etc.



  • Stockholm Halvmarathon 21KM  (Hoppas kunna deltaga) Seedad i grupp 1A än så länge

  • Lidingöloppet  seedad i grupp 1A än så länge (helt skadefri?)

  • SLA-Loppet 10,5 KM  (Hoppas kunna deltaga full ut)


M.fl


När det gäller träning så har det varit en hel del rodd, simning vid enstaka tillfällen (kommer börja köra vattenlöpning i Skövde) samt en hel del styrketräning av överkropp. Var med på första träningen med klubben och då fick jag bryta efter att jag inte gå utan smärta. Annars har jag missat alla pass :(.


Därav så blir tyvärr årets satsning inte så bra som jag hoppats. Men snart vänder det och förhoppningsvis starkare än året innan.


Vill även tacka de vänner som givit mig stöd!


Vill även tilläga att jag utför detta på egen risk samt en korrigering av tekniken för att minska belastningen på den delen av vadmuskeln där min skada sitter. Detta är delvis i samråd med läkare. Därav inga rekomendationer.


Lycka till med er träning, njut och tänk positivt! "Det löser sig, det gör det alltid.."

 

Attached images

227192397bedb97faa40303cf75016ab
 
Written 657 weeks ago
125006 657 weeks ago

TonyHatefnejad

Tack IdaB, tack så mycket! Resultatet var inte alls bra då konditionen var som bortblåst. Men bra väckarklocka för mig och för att känna vilket skick jag är i. 7:e plats. Orkade inte hålla mig kvar i täten.

Matilda: Tack. Kul att jag motiverar andra. haha. Ska försöka bli bättre med bilder :).
Tack för all uppmuntran! Även ni på Facebook etc!