Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Älska intensiv

Tips till oss som vill ta steget

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Tips till oss som vill ta steget Skrevet 8. jul 2009 22:01

Min förhoppning är att någon gång i framtiden orka med ett helt intensivpass. Idag kör jag ganska varierad träning på F&S, en del medeljympapass och en del lunchintensivjympapass.

Ni som är erfarna intensivjympare (och kanske även ledare?) - hur mycket, och vad, tränar ni för att orka med ett helt intensivpass?

Kanske svårt att svara på, men finns det några generella tips till oss nybörjarintensivare? När är det dags att ta steget m.m.?

User_female lovaly

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 3. aug 2009 12:34
42911 Fra: Hägersten
Indlæg: 37
Medlem: 42911

Så snart som möjligt! inte en chans att jag klarade ett helt intensiv i början, jag fuskade hela tiden (fr.f.a. styrkan), men det fina är att man märker sådan skillnad när man har gått ett tag och kan börja hänga med på mer och mer! Nu går jag alltid på intensiv, även när jag inte har gått på ett tag och är otränad, och då kan jag igen behöva fuska på vissa övningar. Så länge man hänger med i koreografin kan man testa tycker jag, så kan man prova sig fram hur mycket man orkar ta i.

Lycka till, vi ses på intensiven!

User Gottfrid

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 3. aug 2009 15:38
42383 Fra: Malmö
Indlæg: 374
Medlem: 42383

Ja det låter vettigt att gå på intensiv, men inte göra alla övningar fullt ut. Ofta finns det en medelvariant på varje intensivövning. Det är bättre att göra en sån övning med bra teknik än köra en intensivövning och skada sig. Sen efter några gånger så kommer du att upptäcka att du orkar fler och fler intensivövningar, t ex fler och fler armhävningar på fötterna osv.

En annan variant är att på medelpass gå mer åt intensivhållet med intensivvarianter. Men bäst är naturligtvis att prova på intensiv! Sen kan du också alltid komplettera i gymmet.

User loffeman

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 28. sep 2009 14:41
42861 Fra: Stockholm
Indlæg: 63
Medlem: 42861

Ta tjuren vid hornen och gå på 20 intensivpass på raken (alltså inte 20 dagar i rad utan 20 pass i rad). Det är nog väldigt få, inklusive mig själv, som gör alla övningar 100 procent korrekt. Det handlar mer om att släpa lite på de mentala spärrarna (som man i det flesta fall själv har satt i huvudet) och utmana sig själv samt använda sig själv som ett motstånd. ”Be wild, be crasy” Kondition, styrka och uthållighet får man på köpet så det behöver man inte oroa sig för.

 

Så anta utmaningen!



[ Ændret af loffeman 2009-09-28 17:31 ]

Deleted user

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 28. sep 2009 20:52

Jag tränar ofta på intensiv pass. Jag orkar inte göra alla övningar heller, men jag känner mig starkare och starkare för varje gång. Jag blev taggad efter det första intensiva passet även om jag blev jättetrött. :-)

För att orka göra ALLA övningar måste man nog nästan vara halvgalen... :-)

Deleted user

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 29. sep 2009 13:43

Jag har startat en ny tråd i forumet där man kan tipsa om medeljympapass som är på gränsen till intensiva. Det kan vara en bra start för den som går mycket på medeljympa, men ändå inte känner sig redo för intensivjympa.

http://www.friskis.com/sv/forumtopic/tips-om-extra-tuffa-medeljympapass

User OlofG

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 2. nov 2009 18:21
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 420
Medlem: 53444

Jag tycker inte att man kan säga att intensiv är tyngre än skivstång kondition. Det beror rätt mycket på ledaren (både skivstång och intensiv) och hur mycket man lägger på stången. Vissa skivståmg kondition (om man inte är feg med vikterna) kan vara tyngre än vissa intensiv, men det omvända gäller också.

Jag är fast för båda typerna av pass.

Prova! 

User alexandre

Page_code

Document Re: Tips till oss som vill ta steget Skrevet 10. mar 2010 14:35
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1232
Medlem: 42850

Cthulhu, intensivpassen är väldigt olika, prova gärna många ledare. Berätta sen vad du tyckte om varje pass. Jag rekommenderar att börja med Anna Höglund och Nora Mlik.


    AddthisDel   FeedRSS feed