Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kosthold og vekt

Økt treningsmengde versus vektnedgang

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Kutre

Page_code

Document Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 14. nov 2009 18:35
No_medium_image Fra: Klepp
Indlæg: 7
Medlem: 58999

Hei!

Fram til august trente jeg utelukkende spinning. I august begynte jeg i sal i tillegg. For øyeblikket ser treningsopplegget mitt slik ut:

Mandag: BodyAttack (knallhard aerobic i en time)

Onsdag: Spinning 45 min

Torsdag: Pilates 1 t., 1 t. gange tredemølle og 1 t. BodyCombat (boksing)

Fredag: Spinning og ev. tredemølle.

Mye av treningen er samlet på noen få dager, men det fungerer og jeg har ikke blitt overtrent. Fra august og frem til nå har jeg gradvis økt treningsmengden frem til det programmet som er beskrevet over her. Jeg ser og måler at kroppen endrer seg, men vekta står bom stille. I og med at jeg har økt treningsmengden og ikke minst intensiteten på treningen antar jeg at vekta kan skyldes økt muskelmasse. Jeg har lagt opp til ett normalt sundt kosthold uten store utskeielser og blir stadig flinkere til å spise regelmessig og sundt. Er det sannsynlig at mangelen på vektnedgang fortsatt skyldes økt muskelmasse eller bør jeg studere kostholdet inngående?

 

User_female Ella007

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 14. nov 2009 20:39
No_medium_image Fra: Stavanger
Indlæg: 1
Medlem: 59388

Jeg er ingen ekspert, men er rimelig sikker på at det skyldes økt muskelmasse ja. Det viktigste er det du merker på måling av kroppen, som du sier du gjør.. men jeg er enig meg deg: det er kjekt å se vekten gå nedover.. jeg er selv på slanking og har dermed ambisjoner om å trene lite (2 ganger pr. uke) nettopp fordi jeg ønsker at VEKTEN skal ned og ikke bygge muskelmasse som kommer i veien.

Treningsopplegget ditt ser veldig bra og variert ut.

Lykke til videre.

User_female Hilde.haugnes

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 15. nov 2009 18:50
54943 Fra: Trondheim
Indlæg: 29
Medlem: 54943

Stå på! Muskelmasse bruker mye energi, forbrenner mer når det er mer muskler. Så du må bare holde ut litt til så vil du se at det etterhvert går ned på vekta. Men det er klart at å holde rede på hva og hvor mye du spiser er fornuftig i dette. Blandt annet er det lett å spise mer når man trener mer, særlig når man trener hardt. Husk å påse at du får i deg alle de næringstoffene du trenger også. Bruk gjerne et målebånd på strategiske steder på kroppen for å få bekreftet at du faktisk endrer kroppsfasong :)

Lykke til.

User_female Kutre

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 15. nov 2009 19:49
No_medium_image Fra: Klepp
Indlæg: 7
Medlem: 58999

Takk for tilbakemelding!

Jeg er relativt nøye med hva jeg spiser, men mister veldig raskt motivasjonen hvis jeg prøver å føre matdagbok. Derfor har jeg fokusert på å øke treningsmengden for å forhåpentligvis få reaksjon på vekta. Begynte med måling sist uke og ser allerede at jeg har gått ned en cm og to på flere plasser på kroppen. Må nok bare smøre meg med tålmodighet, men er veldig greit å ha noen å spørre om jeg er på riktig spor

User_female Hilde.haugnes

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 16. nov 2009 15:00
54943 Fra: Trondheim
Indlæg: 29
Medlem: 54943

--- hvis du spiser for lite, kan du også komme i den situasjonen at du ikke går ned i vekt! Det du da oppnår er følgende: Kroppen bruker energi, og forsyner seg da med det du nylig har spist, hvis du spiser veldig lite, forsyner den seg av lagrede midler som f. eks MUSKLER... Spesielt gjelder dette når du trener veldig harde økter. Hvis du tror du kanskje spiser for lite, må du forsøke å legge inn et lite ekstra måltid, med fornuftig mat. Hvis du har oversikt over antall kalorier du får i dag, bør du ut ifra den store mengden trening ha 1500 til 1700 kalorier hver dag du trener og litt mindre de dager du ikke trener.

Hvis du mener du får i deg riktig mengde kalorier, kan det hjelpe å ikke ha riktig så harde treningsøkter. Hvis du reduserer intensiteten litt, kan det hende at du kommer igang med mer riktig forbrenning igjen. Det er jo fettet og maten du vil forbrenne, ikke musklene. (men det gjelder dersom du trener VELDIG harde økter altså).

Jeg har selv hatt vektreduksjon over tid, med fokus på å behovlde musklene. Jeg fokuserte da på å kun gå ned ca 200 til 300 gram i uka! Ikke mer. Men det er jo viktig å gjøre dette på den måten du liker og klarer å holde på motivasjonen underveis.

Men den som holder fast i et mønster og fokus på dette over tid får det til! OG LYKKES!

User_female Kutre

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 16. nov 2009 17:20
No_medium_image Fra: Klepp
Indlæg: 7
Medlem: 58999

Har funnet ut at jeg vil ta noen stikkprøver på kcal nivået på en vanlig dag bare for å sjekke hvordan jeg ligger ann. Har lurt litt på om jeg spiser for lite, spesielt siden jeg merker at når jeg har skikkelige utskeielser i en helg f.eks. så har jeg gjerne gått ned istedetfor opp. Jeg trener ganske intensivt på de flest høypuls øktene mine og har generelt høy puls, pulsen legger seg fort på 90 - 95% av maks og kan bli værende der over tid, spesielt på spinning. Etter at jeg i høst har økt treningsmengden har jeg fått mindre sultfølelse og merker at jeg blir mett med mindre mat. Dette kan nok også bidra til at jeg kan risikere å ligge for lavt på kcal inntaket.

Får ta noen stikkprøver av enkelt dager for å se hvordan det ligger ann.Merker at det strider mot all slanketankegang å skulle øke matinntaket, spesielt når jeg på ingen måte sulter meg selv. Men det er tross alt bedre å gå ned litt hver uke enn å ikke gå ned fordi jeg spiser for lite.

User_female Hilde.haugnes

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 17. nov 2009 12:48
54943 Fra: Trondheim
Indlæg: 29
Medlem: 54943

Helt riktg!

Viktig å sikre nok næring. Evt kan du også gå tom for vitamiiner og mineraler. Kan være en ide å ta et kosttilskudd på dette når du nå trener såpass. Se etter noe som er beregnet for de som utøver sport. Det er best tilpasset forbruket.

Ha en fin dag.

User espenl.

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 7. dec 2009 12:55
54894 Fra: Oslo
Indlæg: 13
Medlem: 54894

Hei

Ser at dere diskuterer Kcal og inntak her. Jeg må nok si meg uenig med Hilde på 1500-1700 Kcal pr dag med trening og lavere andre dager. Vanlig/normalt bruk for "unge"damer ligger på ca 2000 kcal. Dette er uten trening. Så det vil si om du legger deg på 1500 kcal og så hard trening som du sier du gjør, vil jeg tro at du ikke får maximalt utbytte av hver økt og heller ikke at kroppen din rekker full rest før neste økt. Heller et annet tips jeg ville kommet med er å holde seg på 1800-2000 kcal jevnt, uansett dag, men dele dette opp i flere måltider (4-6 pr dag i sunn mat) Dette vil føre til at blodsukker, insulin etc holder seg jevnt som videre fører til jevn forbrenning. PErsonlig tror jeg at dette over tid vil føre til den "sunneste" vektreduksjon som vil vare over lengre tid.

 

User_female Froydis

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 19. feb 2010 18:27
No_medium_image Fra: Nairobi
Indlæg: 1
Medlem: 66029

Hei!

 

Jeg har hatt samme problem: okte treningsmengde betraktelig, men hadde ingen vektreduksjon. Jeg fikk beskjed fra min personlige trener at jeg maatte passe paa aa ikke trene for intensivt, dvs holde meg unna spinning og andre harde okter, og heller trene med lavere puls. Aarsaken til dette er at for aa forbruke fett, trenger kroppen oksygen, og om man trener med for hoy puls, faar ikke kroppen nok oksygen. Kanskje dette er problemet heller enn antall kalorier du spiser?

User bjornaei

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 23. feb 2010 01:19
65986 Fra: Rakkestad
Indlæg: 1
Medlem: 65986

Jeg synes øktene dine er litt korte og intensive kanskje. Blir ikke sååå mange minutter av dette og hvis du likevel erstatter med næringsinntak og muskelmassen øker så blir det ikke vektreduksjon.

User riahans

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 1. mar 2010 18:23
No_medium_image Fra: Orkanger
Indlæg: 4
Medlem: 55391

Hei!

Har trent i mange år med fokus på vekt. Hos meg sitter kiloene veldig hardt.

Ser fra dagbøker etc at det som fungerer for meg er antall timer trening.

Noen få harde økter og heller flere med lavere puls. Hvis jeg er under sju klokketimer med trening for uka, går jeg ikke ned. I ski, eller sykkelsesongen blir det mange flere timer og da går jeg ned. I mellomsesongene blir det mye korte økter og da går jeg opp.Trener en til to korte styrkeøkter i tillegg

Deleted user

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 2. mar 2010 11:05

Det er helt klart at dersom man trener for mye med  høy intensitet er det vanskeligere å få effekt på kilo. det blir slik at kroppen ikke forbrenner fett, men hele tiden tar det som er lettest tilgjengelig. mest effektiv trening for vektreduksjon er mellom 50 og 70 % av makspuls, 95% er ikke vektreduserende trening, og man bør ikke ha mer enn en slik økt i uken (hvis noen..) for å gå ned i vekt.

User petrus2

Page_code

Document Re: Økt treningsmengde versus vektnedgang Skrevet 15. mar 2010 23:43
66961 Fra: Flisa
Indlæg: 6
Medlem: 66961

Hei Klepp hvis du spiser sunt og trener bra så kan det være at du får i deg for lite kalorier mat, det kan også være fordi at kroppen din er vant til en jevn vekt og vil derfor bruke lengre tid på å gå ned!

HPR..

    AddthisDel   FeedRSS feed