Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47År, Lund, Sverige

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Vansbrosimningen 2009

AddthisDel   FeedRSS feed  

Nu har det gått en knapp vecka efter Vansbrosimningen och det är dags att skriva några rader om detta lopp. Det var förvisso inte någon större bedrift att ta sig de där 3 000 meterna men i alla fall. Hur som helst, vi anlände ett regnigt och svalt Vansbro strax före nio på morgonen. Jag hade starttid klockan 11:30 och vi ville vara i god tid. När vi kom till expo kollade jag om det gick byta startgrupp till samma som tjejens och det gick bra. Så nu fick jag en timme till och skulle ner i det kalla vattnet först vid 12:30.  Under uppvärmningen på stranden började sparkarna komma, de både delades ut och man fick tillbaka smällar. Strax före halv hoppade jag i Vanåns kalla vatten och väntade på starten där. När snöret lyftes och starten gick bar det iväg medströms och fort gick det. Efter drygt 32 minuter hade jag passerat de två första kilometerna. Stundtals fick jag stora luckor runt mig och man kunde simma utan att bli störd hela tiden. Ytterligare ca 150 meter medströms innan man gick in i ”väggen”. Västerdalälven var både kallare och som det kändes mera ström än Vanån. Nu började loppet på riktigt. Längs bryggan där det skulle vara mindre strömt var det massor med människor och jag blev störd hela tiden av att bli sparkad och sparkade folk så jag flyttade ut i älven lite till priset att få kämpa mer för varje meter. Men jag malde på och efter ytterligare drygt 40 minuter passerade jag mållinjen och fick kliva upp ur vattnet. Resultatet av blev en timme tretton minuter och tjugoåtta sekunder. Min placering blev 2354.


Hur som helst är jag nöjd. För detta var den sista deltävlingen i min klassiker, nu ska bara diplomet beställas och det är dags att spänna bågen inför nya utmaningar.

 
Written 770 weeks ago
28832 770 weeks ago

HildaRalsmark

Grattis till Klassikern!! riktigt bra!! nu får du se till och hitta nästa utmaning =).
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 770 weeks ago

Linda Granath

Grattis till en fin prestation i Vansbro och grattis till En Svensk Klassiker!!!!!
Vad blir nästa utmaning? Har du provat Marathon, eller kanske rent av en Ironman?
16376 770 weeks ago

Pjodde

Tack alla för era kommentarer! Just nu är siktet inställt på triathlon där jag hoppas kunna genomföra en Ironman om två år, tidigare än så blir nog tufft. Men ett lämpligt maraton nästa vår blir nog bra.