Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 47År, Köping, Sverige

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Lågt blodtryck

AddthisDel   FeedRSS feed  

Någon mer än jag som vet med sig att ni har lågt blodtryck?


Det började i torsdags, kände mig oerhört trött, yrslig, ja nästan lite full. Extremt dåligt humör också. Det fortsatte på fredagen och på lördagen var jag hemma hos en bekant som har en blodtrycksmätare. Jag testade och fick fram 90/50. Inte konstigt man var trött. Så höll det på fram till igår kväll. Fick låna mätaren och mätte vid fyra olika tillfällen igår. För varje mätning blev det lite bättre och jag slutade på normala 118/63 och känner att jag mår MYCKET bättre nu också.


När jag pratade med 1177 (i söndags) sa det bara att jag skulle dricka mycket vatten och att jag skulle röra på mig. Jaha. Det är visst bara under 70 som det börjar bli farligt. Men ändå. Man undrar ju vad som hände. Eller om jag kanske får blodtrycksfall ibland och att det är en orsak till varför jag mår som jag mår? Nåja. Den som lever får se. Antar jag. Nu väntar skallröntgen 8/7 och lite nya provtagningar. Under tiden har jag bestämt att bara njuta så mycket som möjligt av sommaren!

 
Written 669 weeks ago
49441 669 weeks ago

peakXp

Ja jo, men det här verkar mer eller mindre konstant, eller med ganska långa dippar, inte speciellt efter att jag reser mig eller så, utan mer att det sjunker när jag vilar. Är alltid noga med att dricka mycket vatten OCH äter regelbundet och ganska ofta, så det beror nog inte på det heller. Men, men, jag får väl avvakta och se hur det utvecklar sig. Tack för kommentarna i alla fall!
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 669 weeks ago

Vidstige

Jag har alltid haft lågt blodtryck (90/60) och drabbas till och från av att symptom som yrsel, huvudvärk eller synförändringar. Som tidigare nämts så är ett lågt blodtryck bättre än ett högt men spontana (?) blodtrycksfall bör nog kollas upp. Vad händer med pulsen under blodtrycksfallen?

Jag har också hört att så länge det är skillnad mellan övre och undre tryck är det ingen fara. Men om de två värdena börjar närma sig varandra så är det inte bra, oavsett om det är lågt eller högt blodtryck.
49441 669 weeks ago

peakXp

Pulsen är oförändrad, men jag ligger 20-25 slag över mot vad jag brukar göra normalt. Så har det varit ganska länge nu.