Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 47År, Köping, Sverige

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Grekland - Pest eller kolera?

AddthisDel   FeedRSS feed  

Chockar alla shapelink-användare med ett ICKE-träningsrelaterat inlägg, nämligen om Grekland.


Ikväll är det alltså förtroendeomröstning för regeringen i Grekland. Folket är i uppror eftersom de ekonomiska problem Grekland har och står inför till stor del beror på korruption och illegala lån. Nu är det ju så att det inte spelar så stor roll vad folket tycker. Som det ser ut nu kommer en majoritet av parlamentets ledamöter rösta för regeringen och då kan det omtalade sparpaketet drivas igenom. Ja, just det, det sparpaket som alla demonstrerar mot.


Å andra sidan. Greklands pengar tar slut i juli. Staten kan inte betala ut löner till sina anställda, inte heller pensioner. Tänk er att det skulle hända i Sverige liksom. Grekiska statspapper blir värdelösa. Bankerna går i konkurs. Resten kan man nog bara fantisera om.


Oavsett vad som händer ikväll så kommer det snart bli mycket våldsamt i Grekland, det är vad jag tror i alla fall. Vad tror ni?

 
Written 670 weeks ago
49441 670 weeks ago

peakXp

Det blev "bara" poliskravaller och tårgås mot demonstranterna. Lite spännande att det är både vänster- och högerorienterade som demonstrerar. Av vad jag har läst och hört så är verkligen hela folket rent ut sagt förbannat. Och jag förstår dem. Demokrati betyder väl folkstyre och kommer ursprungligen från Grekland. Inte mkt kvar av den i dagens Grekland.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/valdsamma-demonstrationer-i-aten_6263662.svd
49441 670 weeks ago

peakXp

Aftonbladet skrev för en gång skull en bra artikel:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13211654.ab
49441 669 weeks ago

peakXp

Jag hatar att säga det, men "vad var det jag sa"... Aten brinner.