Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 47År, Köping, Sverige

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Äntligen diagnos!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Igår ringde min medicinläkare. Efter 16 månader av problem och nästan ett års utredning fick jag äntligen en diagnos som förklarar alla symptom och saker som drabbats mig. Ledvärk, akut trötthet, öm i huden, ont i lymfkörtlar, ständigt småsjuk, ja kanske till och med mina ryggproblem kan förklaras. Jag har Borrelia.


Det har varit en lång och krokig resa. Jag har tagit minst 50 olika blodprover, gjort MR på ländrygg, DT på buk, DT på hjärna, två biopsier (misstanke om cancer), fem besök till akuten och nu senast en LP. De sista tre månaderna av utredningen blev jag "anklagad" för att det var psykiskt, någon form av hypokondri typ. Så visst känns det lite som en upprättelse att få en diagnos nu. Borrelia är ju vad jag förstår ganska lurigt och kan i princip ge vilka symptom som helst.


Jag väntar dock fortfarande på svar om jag har det i ryggmärgsvätskan också, då kallas det neuroborrlios och skulle i så fall även kunna förklara varför jag tappade all kraft i benet tidigare. Då trodde man att det kunde vara diskbråck, fast det inte visade något på magnetröntgen.


Nu har jag hur som helst fått dunder-antibiotika som jag ska äta i 12 dagar, sen är det nya borrelia-prover inbokade om sex veckor. Efter det får man väl se lite vad som händer, läkningsprocessen kan ta lång tid, men nu vänder det i alla fall!


Ett lite tråkigt bakslag i sammanhanget är att jag fått tillbaka en allergi som jag hade som ung. Den kallas kronisk urtikaria (nässelutslag) och är ganska besvärlig. Den variant som jag har orsakas av värme, dvs t ex vid fysisk ansträngning, lite för varmt klädd, stress eller när man rodnar/skäms (just det händer inte så ofta dock, hehe) osv. Jag har försökt att träna lite, men får allergiska reaktioner ganska tidigt in på uppvärmningen. Då känns det som om man bränt sig på brännässlor på bröstet och i ansiktet, inget vidare alls faktiskt. Nåväl, det finns mediciner mot det också och jag håller just nu på att prova en ny som dock inte hjälpt än så länge, men det kanske kan ta lite tid tänker jag.

 
Written 661 weeks ago
42728 661 weeks ago

aCookie

Så skönt att du äntligen har fått en diagnos! The only way is up nu:-) Håller tummar och tår för att kuren biter och att du snart är på mattan igen.
10468 659 weeks ago

puppe

Skönt att det var Borrelia och inte något annat. Hoppas att du hämtar dig ordentligt snart. Jag brukar gissa på Borrelia när folk har konstiga symptom. Jag hade det för några år sedan. Var konstant trött och somnade på en sekund närsomhelst på dygnet. Blev också illamående vid fysisk ansträngning. Tävlingsseglade då och det var minst sagt jobbigt att må pyton så fort vi var ute i båten på träning eller tävling.
49441 659 weeks ago

peakXp

@Puppe: Så pass, men du blev helt bra sen? Min första kur doxyferm bet inte och nu har min medicinläkare semester så jag har jagat en vikarie som jag hoppas ska skriva ut en dos till. Jag har ju haft det ganska länge så...