Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

ninja.ior Link Blog

KvinnaEmmelina le Claire, 34År, Goteborg, Sverige

ninja.ior's Blog

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Cykel simulator

2010-04-25 13:48   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Följde med Nicklas på hans gym idag och tänkte, precis som honom springa för en gångs skull. Siktade på att köra 30 lugna minuter för att vara säker på att benen skulle klara av det. Efter 2,5 minuter börjar dem värka som vanligt, jag sprang vidare och efter 9 minuter var det outhärdligt, det värker både framme vid benhinnorna och bak i hälsenan -> och vidare upp i vaden. Det problemet har jag haft de senaste åren och därför avstått från löpningen, trots att jag gärna hade velat kunna testa på det.

Jag stretchade benen och gick istället över till cykel simulatorn, en häftig grej som jag aldrig stött på tidigare. En vanlig motionscykel kopplad till en tv skärm, där kunde jag, precis som i ett tv spel välja vilken bana jag ville cykla, jag kunde växla, cykla med styret som på en vanlig cykel och jag cyklade om massa andra motionärer på vägen. En kul grej som gjorde att jag pressade mig ganska bra för att "cykla ensam".

Imorgon bär det av till Stockholm och på tisdag flyger jag till Egypten, då blir det förmodligen mest sol och avslappning som gäller. Däremot hade vi tänkt ta långa promenader på stranden och eventuellt ett och annat besök på gymet. Men det återstår att se när vi är där nere.

Ha nu en go vecka!

 

Studsa och Skratta = Coreball

2010-04-23 14:26   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Det var andra gången som jag gick på ett coreball pass idag - passet inleds med att vi börjar studsa på bollen och redan då känner jag hur glad jag kommer vara för resten av dagen. Coreball är en fantastiskt rolig och bra träningsform där man faktiskt måste lita på kroppen och släppa loss.

Nu känns det rejält i magen och i ryggslutet, kanske skulle börja köra ett sådant här pass i veckan för att stärka min stackars rygg som annars bara blir sämre och sämre.

Imorgon vankas det 30 - års kalas hos min syster och på kvällen smäller det - bokstavligt talat! Muay Thai Arena i Lisebergshallen. Kommer bli många grymma matcher och jag ska hejja fram alla killar och tjejer som slitit så för att kunna delta! HEJJA ER! :-)

Ha en toppen helg nu alla Shapelinker's!

 

En riktig tiopoängare idag :-D

2010-04-21 22:21   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Sällan, väldigt sällan känns ett pass sådär klockrent men idag kändes det så himla bra. Jag har alltid svårt för boxningen och tycker det är pest och pina när fokus ligger just på boxningen - för att jag känner mig svag i detta (borde tycka det är roligt att äntligen tvingas behöva träna boxning.)

Idag var det som att jag hade små moln under armarna och slagen kändes kalasbra. Det var en sådan lycka; - efter träningspasset när jag kände att jag faktiskt kunde BOXAS idag :-D Sedan satte jag fem eller sex fina rundsparkar i huvudet och det händer inte så ofta längre. Som sagt -kul när det går bra ibland!

Brukar sätta känsla/poäng efter varje thaipass och vanligtvis ligger det på en 7:a - då har det varit ett bra pass från min sida. Men sällan om det ens någonsin hänt sätter jag tior, den här dagen och det här passet var en TIA :-D

Har just ätit, en kalasgod middag. Jag och Pojken (Smiley här på shapelink) har gjort grekiska hamburgare med riktig tsatziki, fetaost, soltorkade tomater, lök, tomat, gurka, frisco bröd och nötburgare med rejält drag i :-D Gott som tusan! 

 

Hoppsan sa...

2010-04-20 10:28   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Det där med vikten är klurigt... när jag tränade som allra mest pendlade jag mellan 58.5-61 kg. När jag efter sommaren misnkade drastiskt med träning och nästan inte körde någonting låg jag först kvar på samma vikt ganska länge. Sedan gick jag upp och pendlade mellan 60-62 kg. Nu när jag äntligen börjat komma igång, även om jag inte tränar lika mycket som under förra våren, så ökade jag helt plötsligt väldigt drastiskt i vikt på bara 1 månad, så nu pendlar jag mellan 64- 65.5 kg.

Jag har som mål att väga ca 60 kg, under förutsättning att jag faktiskt tränar och inte intar soffpositionen. Godiset är som vanligt alltid svårt att hålla undan, men ska verkligen göra en kraftansträning nu, och enbart äta en gång i veckan. Har än så länge hållit mig i 2 dagar ;-P Fast den senaste månaden har jag ätit mindre godis än tidigare, det är ju en förbättring iaf.

Har ett tips till sötsugna stackare, hacka ett äpple, häll på lite brunt farinsocker eller muscvadosocker och peppra med chilli/lime (en krydda som finns att köpa). Det funkar riktigt fint, för att ta ner mitt värsta söt och godissug.

Nu hoppas jag på att askan och vulkan lugnar ner sig, så att jag kan susa iväg till Egypten på tis, nästa vecka. Där blir det väl kanske en och annan drink, men ska försöka hålla nere på allt annat gott och inte vräka i mig döfet mat.

Körde ett morgonpass nu, spinning 7-7.30 och power mid 7.30-8.00, spinningen var tung och jag flämta som en gammal soffpotatis ;-) Power miden var också rolig, med ovana tekniker och övningar, var jag kanske inte den bästa inne i salen, men jag kämpade iaf!

Phu - Nu är det en liten tupplur på schemat och sedan jobbar jag natten idag 16 -23 och natt sedan går jag av 9.30 imorgon och då vankas det thaiboxning på kvällen.

Äntligen har jag insett att jag inte kan vara ifrån träningen igen.
Jag blir ju för tusan lycklig av att träna!

Shoho!

 

Min 78:e comeback på bloggen!? :-)

2010-04-07 15:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag har blivit något utav en "jojotränare". Har svårt att komma igång ordentligt med träningen efter ett långt uppehåll (dock inte speciellt frivilligt). Hoppas att jag hittar tillbaka och formen fixar sig snart med. Har kondition som en soffpotatis, vilket jag faktiskt varit :-P


Tränade ett morgonpass idag och är helt slutkörd, mest boxning idag men även lite spark :-D Ska testa och köra ett kvällspass med, klarade ju av det förr i tiden men jag har ju blivit ett år äldre, det tär på mig ;-)


Jaja, nu har jag bara ett jobb med FASTA tider så nu ska jag nog kunna planera min tid mycket bättre!


Cya! :-D

 

Oj; - nu är jag tillbaka igen!

2010-01-05 21:53   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Har varit försvunnen från Shapelink ända sedans i juni. Har varit ett rätt omtumlande halvår, en rolig träningsresa till Thailand, en flytt från Halmstad till Göteborg, ett nytt jobb med VÄLDIGT varierande arbetstider och nästan ingen träning alls, det gillas inte.

Hursom helst känns det gott att vara tillbaka, ännu en gång läser jag er andras bloggar och blir så taggad till att sätta igång med träningen igen.

Nu har jag köpt ett träningskort på ett nytt kampsports gym vilket gör att jag har möjlighet att träna både under dagtid och kvällstid, mina knasiga arbetstider kommer alltså inte behöva styra över mitt kampsportande. Sedan får jag nog lägga rätt mycket skyllen på mig själv, för jag har haft möjligheten att träna på gym, men det har inte riktigt prioriterats efter alla omställningar.

Nu är jag fit for fight tänkte jag säga, men det är jag ju inte alls. Men jag är riktigt laddad inför träningen som drar igång den 11 januari! :-D


Kul att va tillbaka!
Take Care!!!

 

Härlig känsla!

2009-05-08 19:51   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag vaknade jag upp klockan tio och kände "wow, gott att inte ha kört morgonträningen idag"... fick inte ens dåligt samvete.

Nu kom jag hem från kvällspasset och har den där "goa känslan" i kroppen. Passet gick bra, det var ett roligt och lättsamt pass fyllt med sparring. Körde snabbt och löst. Ibland utan knän, ibland med höger benet fram och så fick vi lite olika restriktioner att köra efter. Jag kände mig snabb och lätt idag... riktigt härligt!

Det enda tråkiga är att jag börjar dra på mig småskador, först knät som svullnar upp gång på gång, sedan har jag stukat lilltån (låter aslöjligt) men gör dö-ont.

Imorgon är det en vecka kvar tills match. Ska möta en från Lund denna gången. Ska bli jättespännande... hon har gått ett antal matcher innan. Och nu börjar nervositeten göra sig påmind. Dock inte så farligt ännu.

Det är en månad kvar, sedan drar jag till Thailand! Det ska bli helt fantastiskt. Jag ska få uppleva thaiboxningens ursprung - woho! Jag tänkte packa lite underkläder, ett par sporttoppar, ett par shorts och två-tre linnen.. sedan ska jag köpa ALLT annat i Thailand!

Mina skydd är så otroligt trasiga nu så stoppningen hänger utanför. Haha. ThailandThailandThailand - here i coooooooome! :D

 

Pain is temporary - proud last forever!

2009-05-06 08:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Så var det morgonträningen i måndags som tog kål på mig. Igår när jag skulle resa mig upp ur sängen föll jag ihop som en liten säck. Efter ytterligare ett försök stod jag på benen. Morgonrutinerna slutade med att jag nästan ramla i toaletten och igår blev det därför ingen morgonträning. Jag kunde inte förmå mig att ta mig dit bara...

Träningsvärken blev värre under dagen och jag kunde knappt lyfta på benen när jag gick. Avslutet på morgonträningen i måndags var: 160 benböj med spark efteråt. Det var smärtsamt... men jag lyckades göra alla. Håhå ja-jaaa!

Körde träning på måndagskvällen också, vilken inte heller var nådig. Fick gå 8 ronder mits gånger 3 min istället för fem PLUS 2 ronder på säcken gånger 3 min. Efter den dagen stuuupade jag i säng vill jag lova.

Idag började morgonpasset med 7 ronder mits, visserligen bara 2 min. Betydligt skönare. Dessutom var träningen idag en timme, istället för 1,5.

Nu är det skola för hela slanten som gäller.... och ikväll blir det ytterligare ett thaipass!

Ha en härlig dag shapelinker's!

 

Bloggar igen!

2009-05-04 08:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Hej gott folk!

Då var jag tillbaka i bloggvärlden igen! Min pappa tycker det är så tråkigt när jag aldrig bloggar, liksom mina vänner... så here i blogg again!

Har varit så otroligt mycket att stå i nu. Jag vet inte riktigt om jag vill tänka på framtiden.. flyttar till Göteborg om 27 dagar, något som känns mycket sorligt.

Jag gillar Halmstad som stan, jag har många vänner här men det sorligaste av allt kommer att vara då jag måste lämna klubben. De ha gett mig sådan otrolig träningsglädje. Jag har aldrig kännt ett sådant sug efter både träning och tävling. Jag har aldrig mått såhär bra både fysiskt och psykiskt som jag gör nu. Huvudsaken är iaf att jag fått äran att vara medlem i Halmstad Muay Thai. Och det har varit grymt kul!

Nu är det ca två veckor sedan jag gick min andra match och det känns bra. SKulle ju ge lite mer info kring matchen... men det har varit så otroligt mkt att stå i med skola, flytt, träning, bröllop, resor hit och resor dit. Nu är jag iaf redo för bloggen igen.

Matchen jag gick sist kändes okej... inte alls lika stark som första matchen jag gick. Men då skall det tilläggas att min motståndare gått 5-6 matcher mer än mig, samt att hon vägde in på 63,7 och inte 60 som jag.

I de två första ronderna var jag den som hade övertaget (har inte sett filmen ännu, men den kommer väl) säger de som kollade på matchen. Och det kändes väl som om att jag hade det, sista ronden däremot OJOJOJ. Då fick jag mkt slag i huvudet mån ni tro! Under 20 sekunder stod jag som handlingsförlamad och bara tog emot... sedan fick jag nog lite vett inslaget i skallen och började röra på mig igen. Matchen slutade 2-0 i domslut till mig och jag blev oerhört glad över vinsten.

Nu är det två veckor kvar, sedan går jag min nästa match nu 16 maj! Det blir spännande... har fått reda på att min motståndare, som har gått flera matcher innan skall gå nu denna helgen som kommer. En match utan skydd mot den tjejen som jag gick match mot sist, den 18 mars.

Så nu ligger jag i hårdträning igen. Denna veckan blir det extra hårt. Morgonträning 6.30-8.00 alla vardagar och sedan är det vanlig kvällsträning fyra pass. Det blir ca 14 h träning denna veckan. Får se om jag orkar köra alla passen... men det behövs kan jag tala om. HUALIGEN!

Ha en grym dag folk's ;)

 

GUULD!

2009-04-18 18:36   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 8 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Nu är andra matchen avklarad! Stor skillnad i jämförelse med den första jag gick!! Kan säga att det blev en hård och jämn match. Men jag lyckades vinna med domarsiffrorna 2-0.

Blev tvärstopp i slutet och den ronden var inte till min fördel. Men jag var starkast i de två andra ronderna som tur va!

TJOHO!

Ni får en mer detaljerad berättelse imorgon!


 

 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste