Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Mrbladh Link Blog

ManHenrik Blad, 43År, Kalmar, Sverige

Mrbladh's Blog

Rätt eller Fel ?

AddthisDel   FeedRSS feed  

Mitt mål är att bli en långdistansare på lång sikt, men jag kan inte avhålla mig från att köra korta hårda intervaller, så kul! Jag kör två långa pass i veckan, ett cykling ett löpning; är det OK att köra korta hårda pass eller skall det vara korta lugna pass...??? Colting förespråkar i ex löpningsgrenen ett långt, ett kort o snabbt med stigning och ett rent intervall pass, men hur fort o hårt???


Igår kördes 2 km uppvärmning, 1km x 5 på 3:30-4min/km takt, 170 i snitt puls, max 179. 1 Km nervarvning. Ruskigt kul att känna mjölksyran komma krypande sista 200 m! Att köra "tusingar" är kul men jag måste forska i om det är lämpligt eller ej, man måste tänka på sin kropp...


"En man som inte tänker på sig själv, tänker inte alls"

 
Written 662 weeks ago
6061 662 weeks ago

HakanLarsson

Vad gäller löpintervaller, så är 6x1000m med 60-120 sek vila rätt bra. När det drar ihop sig för tävling, kan man korta längden på intervallerna.

När det gäller snabbdistans (tröskelträning) kan du köra 10 min uppvärmning. Öka sedan successivt farten tills du ligger strax under mjölksyretröskeln (djup och kraftfull andning). Där ligger du kvar i ca 25-35 minuter.

Colting i all ära, men själv tycker jag inte att man ska köra överdrivet med intervaller. Om man tillhör dom 10% bästa i sin åldersgrupp är det OK, men annars ger det mer att nöta lungt och länge. 6x1000m varannan vecka, är en lagom dos. Inte mer. Tycker jag.
No_small_image 662 weeks ago

Mrbladh

Tack Håkan, precis sådan input man behöver när man är novis! Jag tar till mig och borde kanske mer se de korta passen som "ufyllnad" istället för att köra så hårt!

BEST
H