Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55År, Brålanda, Sverige

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Oj va gott, nu börjar den där löpkänslan infinna sig =)

AddthisDel   FeedRSS feed  

... körde som vanligt ett pass utan krav. Bestämmer mig för vad jag skall göra under passets 2 första kilometrar. Men idag tänkte jag faktiskt att jag skulle testa det Nova78 skrev, nämligen springa snabbt men inte på för lång distans. Bestämde mig idag på arbetet att det får bli 3km. När jag sprang tänkte jag 4km men drog ner det till 3km.


Efter uppvärmningskilometrarna som gick väldigt bra, och hade bra puls också blev det några koordinationslopp på 3x80m. Sen huvudpasset = 3km snabbdistans. Gick ut lite hårdare än tidigare, tänkte lite åt bära eller brista. Gick suveränt på första 2km, men däremot mer kämp på avslutande kilometern. Men lyckades hålla mig runt ca 4.30-tempo o det var en skön känsla att se efter avslutat delmoment. Skönt!


Jag körde nedvarning, ca 4km och det kändes så bra. Skönt klipp i steget trots lite trötta ben. Känns att både löpskolningen och styrketräningen har gett utslag.


Nu blir det till att succesivt öka denna distans. Men ökar sakta, så nästa gång samma sträckning igen, men sen som sagt i steg.


Så nu faktiskt väldigt nöjd o längtar till nästa sånt pass, trots det var tufft. Men träning ger färdighet.


Dock får jag väl nu snart också tänka på vikten. Har lite övervikt, o ligger på ca 94-95 kg. Behöver ner nästan 10kg, då vore jag så nöjd. Och får passa på nu, när man inte ställer så höga krav på löpningen =)

 
Written 659 weeks ago