Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55År, Brålanda, Sverige

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Motivation

AddthisDel   FeedRSS feed  

... nu har det gått ett tag sedan kollapsen i somras och jag har arbetat försiktigt framåt, och kört millöpningar samt styrka. Just styrka är ngt som har legat i bakvattnet när det gäller träningen. Inte prioriterat detta utan kört hårt på löpningen år efter år. Men just med styrkan känns det enormt bra. Sen har jag ju även anammat löpskolningsövningar vilket också känns superb.


Och ännu bättre känns det efter dagens pass. Kommer snart till det...


Förra veckan kom kollegan och tipsade om Finalloppet i Skatås. Jag kikade lite och fick världens tändvätska. Tack Björn förresten =). I alla fall, blev så taggad och fick sån lust för löpningen att jag blev som barn på nytt. Satte igenast igång och snickrade ihop ett träningsprogram. Använde Lidingöupplägget för 2:38 och omvandlade detta till Finalloppets distans 18,8km. Japp, valde den längsta, för ville som sagt ha en rejäl utmaning. Har också gått in hårt för att sköta kosten och skippade nattkäkandet. Funkar bättre och bättre. Fyllt hela utsida kylskåpsdörr med gula post-it lappar. Skrivit ett antal post-it lappar med mina mål för både löpning och kost. och det funkar som sagt väldigt bra och är ju enormt taggad just för jag har denna målbild.


Nu är jag inne på 2:a seriösa träningsveckan. Och idag stod det 6x1km på programmet. Var lite nervös för hur jag skulle orka hålla tempot. Men programmerade klockan på 4:40-tempo. Det var målet att försöka ligga runt där eller kanske runt 4:45-tempo men helst under 5-tempo.


Jag drog igång, och efter ca dryga 500-600 meter på första låg jag i 4-tempo. Oj gick det så bra. Tittade på klockan och drog ned tempot ngt och hamnade på 4,28 min/km. Wow, kändes ju precis som förr och speciellt som år 2009 när jag låg på dessa tider på 1km-intervaller. Det ännu mer positiva var att detta inte var enda intervallen runt denna tid, utan lyckades hålla alla 6 stycken inom just 4:30-tempo. I snitt hamnade faktiskt intervallerna på 4:29-tempo.


Helt otroligt, trodde jag inte skulle hamna runt dessa tider på denna sidan året i alla fall. Men nu är jag där, tänk vad ordet MOTIVATION kan göra.
Känner mig så grymt stark, och säkerligen är det styrketräningen/löpskolningen som bidraget.


Jääääääätteskönt!


 

 
Written 656 weeks ago
8301a7ca5a54bf7cc760b3e2b0669699be0d99bd1456fa29ec6b16fd730820df 656 weeks ago

Björn67

Härligt! Vad skönt att det går åt rätt håll nu. Du verkar ha hittat ett bra "recept" för att bygga styrka och speed.