Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55År, Brålanda, Sverige

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Halvvägs till tävlingen Finalloppet

AddthisDel   FeedRSS feed  

För 4 veckor sen gjorde jag en helhjärtad satsning på Finalloppet. Tänkte att denna gång skall jag verkligen fokusera dels på löpningen, men också på kosten. Framför allt så skulle jag sköta min sömn, och därmed också undvika att gå upp och äta på nätterna. Japp, är en nattmänniska och alltid varit när det gäller att käka på nätterna.


Jag började skriva på gula post-it lappar vad jag ville nå fram till 5 november (då tävlingen går av stapeln). Som exempelvis "Sluta ät på nätterna!", "Nattplumpar" där jag noterar i fall jag varit uppe så jag ser det och inte gör det igen, "Viktstatistik", uppmaningar vad jag vill hålla för kilometertempo etc. Hela kylskåpet är täckt av dessa post-it lappar... =)


Hur har det gått då? Jo, faktiskt har jag fått en jättetändning på löpning! Helt underbart! Och det gäller alla pass, från lätt distans till tunga intervallpass. Kul, och det trodde jag inte när jag låg utslagen under 2 veckor i somras.


Var som sagt helt utslagen och orkade bl.a. inte röra mig mellan rummen utan helt slut. Var så trött på allt som hade med träning att göra och bestämde att jag skall köra igång sakta och säkert men helt utan tidskrav. Startade med detta efter ca. 2-3 veckor. Sen körde så i ca 1-2 månader, och det var jätteskönt. Drog 10km och sprang som sagt utan krav. 


Ok, nu när jag satsade på Finalloppet då, för ca 4 veckor sen så har allt gått bra. Vikten har minskat ifrån ca 94kg, till 90,2kg denna morgon. Löpningen har utvecklats och framför allt har jag fått till långpass, ca runt 18-20km. Trodde jag inte i somras men helt underbart att springa dessa sträckor. 


Och idag står det Fartlek på schemat, skall bli kul som fan att få ta ut sig. Valt en sträckning på ca 2km, som innehåller 2 rejäla stigningar över järnvägsbroar (200m + 300m backe), samt köra 2 etapper med flacklöpning (100m, samt 400m)


I alla fall, sketkul! Efter Finalloppet skall jag ebba ut lite i träningsmängd och börja skönlöpa igen. Men då blir det längre sträckor än 10km =)

 
Written 653 weeks ago