Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55År, Brålanda, Sverige

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

2013-12-31: Sylvesterloppet 2013 Vänersborg

AddthisDel   FeedRSS feed  

Bestämde mig sent på kvällen dagen före för att delta. Hade inga ambitioner gällande måltid men ville väl hamna runt 4:45-tempo. Kändes som en gräns som kanske och borde vara nåbar.


Hade dessutom lagt på mig en del julkilon, ca 2-3 kg tyngre. Gjorde ju inte saken bättre för få bra tid. Men träningen har fungerat på bra under lång tid. Dagen före blev det också ett pass på MTB'n, ca 3 mil, men kände väl inte att detta påverkade ngt faktiskt, eller ?!?


Funderade också på att cykla till Vänersborg då sträckan inte är så ansträngande och dessutom har jag ju ambitionen att samla träningstimmar inför "satsningen" för detta år. Drog iväg på morgonen, lite senare än tänkt, och med bil. När jag väl kom fram fick uppvärmningstiden krympa ngt än tänkt.


Vädret var helt ok och körde 2XU thights och 2XU tröja, samt t-shirt + långtröja. På fötterna blev det Saucony A5. Allt för främja snabb löpning - och älskar dessa skorna. Dock efter lopp får vaderna lite smäll men bara att massera upp =)


På starten var jag inte så nervös som jag brukar vara, nästan lite mer avspänd. Funderade på var jag skulle stå? Längst fram, ingen ställde sig ju där ?!? Jo till slut kom "eliten" och ställde sig längst fram. Men jag ställde mig längst fram också, tillsammans med Anneli Hilmersson (ungdomsvän från förr i tiden) och Magnus Videll (klasskompis från gymnasiet). Kul att träffa dessa själar också!


Starten gick, och jag följde strömmen. Gick fortare än tänkt, nedåt 4:17-tempo. Men löpte på avspänt och hade en bra känsla. Men lite tidigt kanske att man skulle orka i detta tempo över 8km. Låg med ett gäng och tempot var ca dryga 4:30... kändes väldigt bra, för bra?


Gillade bansträckningen och med vinden i ryggen utefter strandkanten så kändes löpningen stark.
Satsade på att metodiskt passera flera löpare, men utan att ta i för mycket. Ville inte dra på mig stumma ben.


Efter ca 5-6 km mattades jag lite. Såg att tempot gick lite över 4:40... försökte hålla runt 4:30 men vågade inte riktigt. Istället kontroll på att löpa med framförvarande personer. Och där hängde jag med än. Bra draghjälp!


Sista kilometern kändes hur bra som helst och kunde trycka på i löpningen och avsluta med en bra spurt. Sista kilometern ned mot 4:16-tempo.


Efteråt väldigt nöjd, och med ett snittempo på ca 4:33-35, så var jag rätt nöjd med tävlingen.
Kul! Riktigt kul och nöjd att jag ställde upp.

 
Written 533 weeks ago