Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Sider

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43År, Mariestad, Sverige

Klara färdiga gå....eller spring

AddthisDel   FeedRSS feed

Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste

Så gick det... Björsäter- G/H/W

2011-06-22 12:34   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Ja nu e premiären som fotbollsdomare i div 5 damer avklarad. Jag åkte hemifrån så att jag var på plats en timme innan match. Björsäter ligger bara 2 mil från min bostad så det är ganska nära, dessutom så är det en plan som jag spelat på själv så jag hittade dit utan bekymmer. Ledarna tog emot och alla påpekade hur unikt det är med kvinnliga domare. Det sätter ju lite press på en eftersom man vill prestera så bra som möjligt. Bytte om och letade reda på matchbollarna, hm... dåligt pumpade? Ja, det blev bakläxa för hemmalagets ledare som fick ge sig av för att pumpa om bollarna.


Efter kontroll av spelplanen och uppvärmning med strech så var det dags att blåsa till samling och avspark. När jag hälsar på spelarna så brukar jag fråga kaptenerna om de har pratat med sina tjejer så att ingen kommer med smycken till planen. Sen singlar vi slant och denna gången började gästande Gullspång/Hova/Weimer med boll.


Efter ca 3 minuter sker en situation i G/H/W:s straffområdet där en försvarare klättrar upp på ryggen på en anfallare för att få undan bollen. Straff! Inga protester och när straffen slås så slås den rätt i armarna på målvakten. Spelet fortsätter och i första halvlek händer inga stora grejer förutom att en avbytare kommer in på plan med ett tejpat smycke i örat. Skickar av henne för att ta av örhänget, hon blir lite trumpen men går ändå iväg utan större bryderi. Efter 20 minuter kommer första målet, 30 andra målet, 35 minuter 3e målet och i sista minuten innan halvtid så slår gästerna in mål 4. Så vi går till vila med 0-4


I andra halvlek blir spelet något mer fysiskt och jag delar ut en varning då en tjej som faller till marken vevar till en tjej helt i onödan. Solklar eftersläng och en varning. I övrigt så blir det målglada bortalaget något girigt och springer offside ett flertal gånger. Det görs tre mål i andra halvlek och slutresultatet blev 1-6. 


Efter matchen kommer hemmalagets ledare som precis fått en förlust med 6-1 och en varning fram till mig och säger att det var en av de bästa matcher han vart med om med detta laget. Mycket var min förtjänst sa han. Motståndarlagets ledare kom fram och frågade om det fanns möjlighet att boka kvinnliga domare till matcherna. Det e ju väldigt smickrande, men jag fick ju säga att det inte fungrerar så. De kvinnliga domarna i norra vadsbo är en och det är jag. 


Men det var en rolig upplevelse och nästa match som jag har bokad är en match som AD2 på en DM-match för herrar. 

 

Träningsläger och snabba ryck

2011-06-21 10:53   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

I helgen var jag iväg på läger med den grupp som jag gått fotbollsdomarutbildning med, det var egentligen ett zonläger för ungdomar för ungdomar födda -97, men eftersom det bestämdes att det skulle vara lite matcher under lägret så la man in utbildning för domarna också. Jag fick dömma vå matcher som HD och det var två flicklagsmatcher, den ena mer fysisk än den andra, men ingen match var en svår match. Sista matchen för helgen så gick jag som AD1 på en pojklagsmatch och i samtliga matcher så fick jag mycket fina omdömmen av observatörerna. Det kändes riktigt bra.


Igår eftermiddag så ringde telefonen och det var en av mentorerna från VFF som ville meddela att jag klarat av prövningarna med goda resultat och nu ansågs vara redo för att gå in i div 5 och 4 för damer. Så ikväll skall jag göra min första match som domare i div 5 damer. Det är lite pirrigt men känns ändå kul att få förtroendet att gå in och ta detta.


Så.... önska mig lycka till.....

 

Premiären avklarad

2011-05-30 06:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Igår gjorde jag premiär som domare i svff-dräkt. Jag fick ge mig av för att dömma klassfotboll för 7:or 8:or och 9:or. Det var 7-manna spel, inte riktigt det vi har läst och övat in men det var ändå bra träning för att få in gunget i placering och rörelse. Inte helt lätt dock.


Ju närmare slutspelet vi kom desto grinigare blev spelarna, men i det stora hela tycker jag att det gick bra. Av ototalt 16 dömda matcher så hade jag en match som jag ville dö efter.... Annars var det okej.


I veckan nu så står det cykel på programmet. Jag jobbar bara tre dagar denna veckan och planen är att ta cykel både dit och hem. Ca 85 km per dag i så fall. Tänkte ge mig av tidigt idag och ta med mig kameran för det brukar alltid finnas lite att fota.Dessutom så hör jag genom väggarna här att det blåser ganska bra så det kan nog vara bra att ha gott om tid på sig.


Ha det gôtt!


Marie

 

Hur lång tid tar återhämtningen?

2011-05-17 07:01   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Ska springa varvet på lördag? Funderar på om det e försent att köra en kolhydrat tömning idag och starta kolhydratladdningen efter det. Blir ons, tors, fredag för kort återhämtning? Kan ju ladda ändå, men det e rätt skönt att tömma och börja om på 0. 


Eller?

 

Men va e det som händer?

2011-05-16 09:14   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Är det inte konstigt att så fort man bestämmer sig för något så ska det alltid ploppa upp ett hinder påvägen? På lördag e det dags för Göteborgsvarvet, det enda loppet som jag planerat för i vår, har mått toppen förutom en dålig dag med förlite vätska efter ett löppass, inga skador eller sjukdommar i övrigt. Men i dag vaknar jag med ont i halsen, huvudvärk och snorig näsa..... Så tråkigt. Jag har förvisso inte tänkt att springa livet ur mig på GBV utan ta tid på mig och uppleva stämningen och njuta av att vara delaktig. Men jag ska la ta en tur in till apoteket och köpa lite vitaminer och kurera mig, jag måste ändå åka in till vårdcentralen med dottern som fått en smäll på handen (hon är fotbollsmålvakt) för ev röntgen av handled och tumme.


Sist Sandra fick en smäll på handen så sa jag till henne att bita ihop och inte gnälla, det gjorde hon i två veckor, tills skolan skulle hacykelutflykt och Sandra kommer hem med handleden blå och svullen. Det blev färd till sjukhus och konstaterad handledsfraktur. Så nu ska vi in och få handleden bedömd i alla fall.


Sonen går på kryckor sen han hoppade studsmatta och stukade foten ganska illa, den e jämntjock hela foten och blå....


 

 

Vet du varför man inte ska hålla inne med en fis?

2011-05-08 15:02   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag tog jag mig en löptur, hade tänkt att det skulle bli den sista halvmaran innan varvet, Men tänka sig, det går ju aldrig riktigt som man tänkt sig... Jag sprang nämligen vilse.... Var så säker på att jag hade cyklat den vägen förr, men det hade jag nog inte för vägen tog slut och jag hamnade mitt i skogen. Vände och spranng tbax men då var intresset för att ta vändan två gånger slut och jag nöjde mig med 15 km. Det tog nästan 2 timmar.  Om det blir sånt här väder så räknar jag med att varvet ska ta mig 2,5 timmar. E det dåligt eller är det ok? Jag har egentligen inte ngt mål med varvet förutom att ta mig runt. Det enda som talar emot att det blir en kalasdag är att varvet går på asfalt och jag bara tränar på grus.... Men skit samma.


 


Fisen då?


Det var en fråga jag fick på jobbet i veckan. Om man inte har för mycket att göra så kan det ju vara typiskt sånt som man går omkring och tänker på.... Eller? 


Om man kniper för länge så kryper den längs med ryggraden upp och kommer sedan ut som skitsnack...:)

 

Fotbollsdommar-kurs

2011-05-07 21:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Idag var det dags för regelprov, fast jag har spelat fotboll i nästan hela mitt liv så var jag lite nervös. Frågorna är uppdelade i olika sekvenser och man måste ha hela svaret rätt. Man får ett scenario och man skall svara domslut, bestraffning och hur spelet skall starta och varifrån.


Idag gick det bra och nu är det bara 1,5 dag kvar sen kan jag titulera mig distriktsdommare.


//Marie 

 

29 mil än så länge

2011-04-29 13:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Bläe, jag tycker att jag har cyklat som en riktig dåre ett tag nu men när jag kollar statestiken så har jag bara cyklat 29 mil.... Bara ett måste att köra 70 mil till nu då. 


Det har tagit mig 19 timmar att cykla dom 29 milen, men då har jag räknat med turer som jag tagit med mina barn. Jag har cyklat tre gånger till jobbet och det är ca 40 km och det har varjegång tagit ca 2 timmar. Så nu ska jag bara öka frekvensen, allså ska jag cykla till jobbet 3 gånger denna veckan:) 


 


//Marie

 

Känslor när man joggar/ Plankan - min grej

2011-04-27 13:58   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 kommentar   Images 0 Images Small_addthisDel

Jag har satt upp ett mål inför sommaren att försöka träna upp mina mag och ryggmuskler extra för att palla med de många och långa stunderna som hägrar i trädgården alla rabatter. Det brukar vara en riktig ryggdödare för min del. En del av detta är att träna plankan, på tå, med händerna knäppta under näsan. Det är just nu min paradgren(!) i fyra veckor så har jag jobbat varannan dag me att lungt räkna och repetera. Jag började med att räkna till 10 (typ sekunder, men jag tog inte tid) 10 gånger. Med en kort paus mellan varje gång för varje gång jag har gjort plankan nu så har jag lagt på 5, men dragit ner till 8 repetitioner. Bara för att kolla mig själv med klocka så satte jag lillungen med tidtagarur igår och kan ni gissa?


Nu när vårkänslorna har kommit igång och man inte längre är tvungen att ha dubbla underställ ute, utan faktiskt dra på sig linne och korta brallor så är träningen sååååå mycket lättare. Jag var otroligt nöjd i helgen när jag gav mig ut i elljusspåret inne i stan. Min tös tränade fotboll och då passade jag tid att byta träningsmiljö lite. Jag hade planerat 4 varv i den 2,5 km långa banan och när jag startade första varvet så gick tankarna lite kring:


-shit va tungt, hur ska detta gå.


Men erfarenheten säger att det tar ett tag att komma igång och få flytet i benen. Så jag (verkligen) kämpar mig igenom mitt första varv. Andra varvet inleds med tankarna:


- GGGHHHHAAAAA, jag kommer att dö här ute, fan va dum man e som ger sig ut själv...


Men alla som springer är enligt mig ovanligt envisa och i många fall så kör man på rent vres, inte för att man har konditionen. Sen någonstans så börjar "rent vres" och kondition att samarbeta och då ger det resultat i tider. Där är jag inte än.. men snart, hoppas jag.


I slutet på andra varvet så började det kännas lättare i benen och det blev lättare att tänka possitiva tankar också. Varm blev jag med, så kepsen fick ta i handen. Det kanske är så att uppvärmningen är nyckeln till det possitiva tankarna, men jag tycker att uppvärmning e tråkigt så det brukar bli starten på löppasset. Tredje och fjärde varvet gick jättebra och i slutet på fjärde varvet så kändes det nästan som att jag blev kall, det var precis som om att plötsligt så var benen lätta, pulsen pickade på stabilt låg på, andningen kontrollerad och det flöt på så jag bestämde mig för att ta ett varv till. Dottern tränar i 90 minuter så det var den enda riktlinjen jag hade. 4 varv gick på ca 55 minuter och femte varvet gick bra. Jag beslöt mig för ett sista sjätte varv och ökade tempot lite i uppförsbackarna.


Det blev totalt 15 km i spåret på 88 min och jag var skitnöjd med det passet. Det e ett himla bra spår med halva spåret upp och andra halvan ner, få plana sträckor men lagom för återhämtningen. Idag så har jag haft träningsvärk i lår och mage, men det e en ganska skön värk efter ett bra pass.


Nästa gång ska jag ta med mig vattenbältet tror jag så jag har sprungit med det ngn gång innan GV.  


Plankan:


2 minuter 8 repetitioner. 1 minuts paus emellan. Det e inte så dåligt! Han kollade på skattkammarön och var måttligt road av att hålla klockan åt mig i en halvtimme...:)


Ha det så gôtt!

 

Bli fotbollsdommare

2011-04-24 15:36   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 kommentarer   Images 0 Images Small_addthisDel

Hej


Jag har börjat en utbildning för svenska fotbollsförbundet för att bli fotbollsdommare. Har ännu bara vart på en träff, men har 1 lördag och fyra söndagar framför mig med praktisk utbildning. Efter det så väntar matcher, två som dommare och två som assisterande dommare. Kände att jag behövde en ny utmaning nu. Plus att det kan vara kul att bevara intresset. Fick tips om att plugga till innebandydommare så att man kan vara aktiv året om. Men jag startar nog bara med fotbollen tror jag.


I övrigt så jobbar jag med löpning och cykel just nu. Cyklade till påsklunchen igår 42 km och det gick hur bra som helst sol, knappt ngn vind alls och barnen med som sällskap. Det gick inte så fort men det gicck bra.


Ha en glad påsk! 

 
Side: Første | Forrige | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Næste | Sidste