Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

TrainingCamp 2009

AddthisDel   FeedRSS feed  


Så har man varit på klubbens första träningsläger. Riktigt trevligt.


Resan började för min del från Stockholm. I arla morgonstund styrde jag, Bicottini och Isola vår skuta till Infra för att fiska upp henne. När man bara träffats på nätet tidigare så vet man ju inte vem man ska möta. Kanske en bandit? Eller rövare? Men det vi hittade var en blond tjej som snackade ett härligt Lulemål. Så man kände sig hemma direkt. Skönt med Lulebor. Nästan lika bra som Pitebor.


Vi anlände till Linköpning. Hela troppen stod uppställd. Efter avlämning och visitation så bar det av med lätta löparsteg mot tränings-campen. 21km. Den främste kämpen var nog Bicottini. Hon hade inte sprungit ett enda pass under det gågna året. Men det gick ju bra ändå. Själv åkte jag upp med dottern (med bil) till träningscampen.


Träningscampen var riktigt schysst och vädret var strålande. Efter drygt två timmar anlände löparna. Macce såg heeeelt oberörd ut: "Ops, jag glömde dricka." Efter löpningen blev det dusch och sen lite allmän relax. Jag, Macce och Roxen hann också med ett litet simpass i sjön. Najs.


Därefter blev det lite föredrag av mig och Madde. Jag försökte lära ut lite om pulsträning, och Madde höll värdens mest intressanta föredrag om bl.a. kost. Hon gick igenom hur man ska lägga upp kosten under dagen och efter träning, för att optimera träningen. Jag kom fram till att min Polar-kaks-diet-med-massa-ost-och-smör inte kanske är så bra. Fast jag vet inte. Tror nog att den är rätt bra trots allt.




Madde föreläser


När hunger började göra sig påmind drog vi ner till stranden och grillade lite. Najs najs. Roxens farsa dök också upp. Han klagade lite på att jag inte körde Kalmar Järnman i år. Så jag förvissade honom om att jag skulle skärpa mig. Roxen är övertygad om att gå under 10h30min. Vilket jag tror att han gör. Så nu måste jag kanske överge polar-kaks-dieten trots allt för att pressa tiden ned mot 10h. Surt.



Madde dricker ... proteindrink... Hilda är sugen på kött.


På kvällen såg vi lite filmer om Ironman och gick sedan och lade oss. Rätt tidigt, för på morgonen väntade morgonlöpning. Det blev ett lätt och kort pass, men det var nog bra för dem som hade trötta ben från dagen innan.



Roxen leder som vanligt. Håkke och Infra därefter. Pjodde och Hilda skuggar tätt bakom.


Efter frukost var det fysisk fostran på schemat. Madde ledde passet. Jag noterade att hon bytte sitt snälla umemål, mot den mer bryska göteborskan. Nu var det allvar. Vi började med lite jägarlöpning; Gruppen joggar, och den som är sist rycker förbi övriga plutonen. Härligt härligt.



Jägarlöpning


Sen började fostran... ryck, situps, armhävningar. Madde ledde plutonen. Herre jäklar vad hon fostrade oss. Bland annat skulle vi öva balanssinnet genom att göra kullerbyttor. Det gick väl .... well ... lite så så där ...



Kullerbytta i det blöta gräsert


... för efter andra kullerbyttan-rundan var jag tvungen att springa till skogs och spy. Sen spydde jag hela passet. Övningar, spy, dricka. Övningar, spy, dricka. Osv. Madde är hård.



Spypaus


Sen blev det allehanda fostran. Madde blåser i visselpipan och manar på. Här är det brösten som ska fostras. Herrejösses!!  Isola ser inte imponerad ut... :-/



Bröstträning


Och så skulle man kuta med vikter. Påminde om lumpen när man skulle springa med stridsvagnsminor. Huh.



Stridsvagnsminelöpning


Vi avslutade med att göra diverse ryck, armhävningar och situps. Självklart på kommando från Madde. Hon visade ingen pardon. Till och med Isola kände sig nödgad att fostra sin lekamen, så hon slängde sig på knogarna för att visa vad hon går för.



Armhävningar


Sen ville Isola hänga med på resten av träningen. Så jag fick ha henne som extravikt. Hon ropade: "Springa, springa" Till mig. Uppbenbart tyckte hon att farsan inte anstränge sig tillräckligt.



Löpning med litet barn


Och så var det dags att åka hem.



Madde, Macce, Hilda, Infra, Roxen, Bicottini, Isola, Håkan och Pjodde.


Det var ett riktigt trevlig träningsläger och vi konstaterade att vi faktiskt samlade hälften så många som Colting till hans träningscamp. Inte så pjåkigt. Saknade dock personligheter som Proppan, Göran, Tjerneng, Lisa1, Lampfot, Nova78, Wagge, Magzeus m.fl.. Mest saknar jag dock ZnillBlix, som tyvärr gick bort under en MC-olycka för två veckor sedan...


Nästa år skulle jag vilja se en välkomstlöpning på 20km, med tillval 20km för dem som känner sig peppade. Sen kan man ha lite fria aktiviteter och simning, följt av föreläsning och grillning. Dag två skulle man kunna springa kanske 15km på morgonen, följt av fysisk fostran á la Madde-army-camp.


Ser fram emot 2010! Här kan ni vara med och planera det träningslägret:
http://www.shapelink.com/sv/forumtopic/shapelink-training-camp-2010-sv-500

 
Written 760 weeks ago