Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

danielfrilans Link Blog

ManDaniel Becker, 47År, Vaxholm, Sverige

Riotrun

Löpning, sim, yoga och massa ultra i terrängen

Resume kortvasan och känslan inför TEC

AddthisDel   FeedRSS feed  


Februari blev en kritvit månad i ett vintrigt svedala, inte för jag avstod alkohol. Utan att denna korta period på året, gav mig möjligheten att premiär tävla på längdskidor. Kort vasan blev på kort varsel en möjlighet att testa de kunskaper som slipats på sedan nyår.

Loppet: Start halv tolv i Oxberg. Natten innan tillbringandes i älvdalen i en lite och varm stuga. Tok mysigt att få göra sällskap med Evy, Åke och Johan, med hjälp av proffsvallaren Evert i Mora kändes läget lungt.

Väl vid start virrande jag och Johan runt lite gran men var i god tid nästan längt fram i startled sex. Något spänd på ifall fästet skulle funka insåg jag snabbt att så inte var fallet. Kämpade jag på med något stumma armar, får tacka simningen och yogan för min armstyrka, gnetade jag på och försökte hålla jämnt tempo och inte hetsa upp mig på medtävlande eller min brist på god teknik. 

Lite innan vätskan vid gopsus slalombacke, tände jag till och istället för att bli omkörd, började jag plocka placering efter placering. Nedförsbacken vid gopsus som jag ramlade rejält i förra gången, gick galant och självförtroendet växte. Trots en ibland usel hållning i stakning uppför, så gillade jag läget och började maxa kraften på alla växlarna. 

Trots detta fanns det lite chans att köra på växel fyra "Stakning med frånskjut" som jag gillar, men har en del att lära. Vid hökberg blev det optimalstopp med massa buljong, blåbär och fix av fästvallan.

Efter detta stopp blev trist nog glidet lidande men bättre det, än att inte ha fäste alls. Jag gnetade på och jag passerade åkare efter åkare. Kort stopp i eldris gav mig liten chans att fixa glidet lite till och tack till Swix som gjorde ett bra jobb med mina skidor.

Sista nio kilometerna blev en bra resa mot mål då jag hade bra tryck och sladdade mellan spåren för att vinna tid. Blicken som då och då flög ut i skogen var väl värd, trots att jag stod på huvudet vid två tillfällen då balansen brast. Jag skrattade gott åt mina vurpor och hoppades att de gjorde att flera fick garva.

Målgången var enorm. Känslan att komma in i Mora och bara trycka på i högt tempo och glida upp och se portalen var STORT. Och tiden blev bättre än väntat 2:55:16.

Nu har det gått några dagar och känslan i kroppen att ladda om inför årets största utmaning hundred miles på TEC 9-10 april gör att jag blir så där taggad. Att spring 160 km på ett bräde är en dröm som startade redan 2009 då jag besökte denna tävling som då gjorde sin debut. Daniel Roxne som då debuterade på denna sträcka, gjorde stor intryck på mig. 

Att vara ultralöpare är aldrig något jag suktat efter. Min drivkraft har varit att spring gärna långt och länge ut i naturen. Detta lopp har en genuin känsla och alla som deltar och arrangerar är mina vänner i vått och torrt. Förra året tog jag chansen att vara pacer till Roxen och Zingo. Något som var både kallt, krävande och alldeles magiskt. TEC är defintivt något som kommer göra avtryck detta löpår och jag kommer nu finslipa formen sista månaden fram till start.

Mars väntar inte så dagens fartpass, kickade igång löpmånaden mars som kommer avslutas med Ursviks ultra 45 km. Nattpass med start kl tre på morgonen kommer bli ett tufftterräng pass där utrustningen inför TEC kommer testas. Förra årets insats i snöslasket var tufft över sex timmar var en start i ultraspåret och den skall slippas på men bara en aning. 

Förr den 9 april gäller det att ha samlat kraft och ha en plan hur 160 km skall erövras.

Vill ni vara medlöpare/pacer så skrik till. För detta är en bra chans att testa täby-terrängen och delta, om än utanför tävlingen.

Tack för ordet och missa inte bore cup den 12 mars i vallentuna. 60 kr för ett 15 km lopp inte det prisvärt?

Summa februari:

Distans Träningstid Snittempo Pass Km/pass Pass Träningstid
Januari
141,4 km 15:07:54 6,25 min/km 6 st 23,6 km 24 st 46:11:54
Februari
91,6 km 9:18:53 6,06 min/km 7 st 13,1 km 26 st 43:41:39

DanielSmiley 

 
Written 473 weeks ago
No_small_image 473 weeks ago

MarianaH

Woohoo! Snygg tid på kortvasan. Grattis!
1d57978b05731eacef7c264b35db5d6b8d474ea3da8c35986d653488ae2b16d3 473 weeks ago

danielfrilans

Tack hur gick det för dig?

mvh d