Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

danielfrilans Link Blog

ManDaniel Becker, 47År, Vaxholm, Sverige

Riotrun

Löpning, sim, yoga och massa ultra i terrängen

Mentalatips från Joakim Abrahamsson....

AddthisDel   FeedRSS feed  


Hej. 

Fick chansen att ställa en fråga i dagens chatt på DN.se då vår landslagstränare i längdskidor ställde upp att svar på läsarnas frågor. Fick även med en liknande fråga på helgens ultra event då Rune Larsson och Tim Knowels fick chansen att svara. Vad skulle du svar?

Från dn.se
danielfrilans: Hej Joakim. Hur laddar landslaget upp mentalt? Har ni mentala coacher? Eftersom jag förmodar att fysiskt sett har ni gjort allt, så sitter väl mkt i huvudet ifall ni skall lyckas nå högst upp på pallen. Jag tror stenhårt på er. Tack för ordet.
Joakim Abrahamsson: Hej. I grund är det viktigt att man inom ett lag jobbar med teamkänslan, här är det en för alla, alla för en. Detta skapar en "vi känsla", trygghet och harmoni. Idrottsglädje är "a och o" för nå toppresultat.<br /> Sedan kan vissa åkare känna att de behöver stöd i form menatala rådgivare, vilket jag tycker kan vara ok om individer känner att de behöver det.

http://www.dn.se/sport/joakim-abrahamsson-chattade-o...


Hur laddar du upp mentalt inför ett långlopp?

 
Written 476 weeks ago
24608 476 weeks ago

bejjan

jag brukar bli lite nervös inför lopp men brukar då intala mig själv att fan de här klarar du.. det får ta den tid det tar.. ju lägre prestationspress jag har på mig själv desto bättre brukar de gå.. å det blir ju så mkt roligare när man kanske ändå klarar den där tiden man egentligen ville :o)
1d57978b05731eacef7c264b35db5d6b8d474ea3da8c35986d653488ae2b16d3 476 weeks ago

danielfrilans

Hjärna styr oss till att nå nya höjder. Mentala trix är bra att plocka fram då det börja gå tungt. Men vi kan mer än vi tror. Många avslutar snabbt då vi borde vara som tröttast. Lycka till bejjan;)
35388 475 weeks ago

Marcus74

Häftigt att de också nämner ordet glädje. Jag tror definitivt att det behövs i alla idrotter för att nå långt. Det är glädje som driver mig med i min träning. Annars skulle det nog vara outhärdligt.

Lustigt att de nämner teamkänslan. I löpning tror jag inte alls det är lika vanligt att täkna på. Jag själv har nog inte tänkt så. Men kanske är mer lagtävlingar i skidor iofs.