Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
28408
  • Sider

  • No pages

Casiopeia Link Blog

KvinnaStina Jarenskog, 39År, Göteborg, Sverige

Casiopeia's Blog

I helvetet och vänt

AddthisDel   FeedRSS feed  

');; return false;" href="23052#">


2009 var ett riktigt jäkla skitår. Året innan hade jag fått tummen ur det berömda hålet och var optimistisk inför att starta mitt nya liv med regelbunden träning och nyttig mat. Jag ansträngde mig minst lika mycket på jobbet som i gymmet för att vara så där duktig som jag tyckte att jag borde kunna vara. Det gick bra också, men frammåt hösten började jag tappa greppet, och då menar jag inte enbart med träningen.


Förra vintern brakade till slut allt samman, the higher you climb the harder you fall. Jag blev sjukskriven för utbrändhet eller utmattningsdeppression och helt plötsligt var det inget som fungerade som det skulle i mitt liv längre. Att träning och kost kom på undantag var ju bara en parantes i sammanhanget.


Nu har det snart gått ett år och saker och ting har börjat se ljusare ut. Jag är fortfarande sjukskriven, men har fått den hjälp jag behövde för att börja få krafterna tillbaka. Under hösten har jag börjat träna regelbundet med hjälp av sjukgymnast i ett projekt på min lokala träningsanläggning som kallas "aktiv", och det har hjälpt mig att få lite energi och struktur i tillvaron. Jag fick kontakt med Aktiv genom min sjukgymnast som skrev ut fysisk aktivitet på recept åt mig. Nu är projektet över, men jag har bestämt mig för att köpa ett kort på träningsanläggningen så jag kan fortsätta att gå där. Med fysisk aktivitet på recept så kostar det bara 800:- för 3månader och då ingår gym, gruppträning och simmning.


Imorgon ska jag börja arbetsträna på en praktikplats som jag verkligen brinner för, och som jag hoppas ska bli första steget på väg mot en ny karriär som jag tror jag kommer trivas med utan att riskera att bränna ut mig. Känns avgörande på något vis. Låter klyschigt att prata om att "starta ett nytt liv" men det känns lite så, som jag fått en ny chans. Jag har varit i helvetet och vänt och nu kan det bara bli bättre. Inspirerad av detta vill jag också väcka liv i min stresstrasiga och söndertröstätna kropp. Jag har gått upp i vikt under sjukskrivningen och det känns inte kul att se sig i spegeln. Men med mitt nya träningskort i högsta hand så känner jag mig taggad att ta nya friska tag och göra något åt saken!


För att ytterligare öka motivationen tänker jag inleda med en pulverdiet på några veckor. Vet av tidigare erfarenheter att just vikten är väldigt svår att rubba och att det är lätt att tappa motivationen när man tränar som en tok och det inte händer något. Tänker byta ut åtminståne frukost och lunch mot pulver, och sedan äta en kalorisnål lagad måltid till middag. Kompletterar med psylliumfröskal i osötad sojamjölk däremellan. Ska prova att hålla det i två veckor till att börja med.


Med andra ord är jag taggad och optimistisk igen för första gången på väldigt länge. Ibland trampar man på en mina, men det är bara att plocka upp resterna och börja om där man slutade. Förhoppningsvis lär man sig något och fortsätter en erfarenhet rikare. 

 

Attached images

4b50c3dc3ba53fe63ac5943fdc896839
 
Written 736 weeks ago
10468 736 weeks ago

puppe

Heja, heja! Härligt att du är på gång igen! Akta dig för minorna bara...