Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Trött, tröttare, jag och pollen?

AddthisDel   FeedRSS feed  


I fredags tränade jag med min PT. Körde 5*5 knäböj på 80 kg. Det gick riktigt bra! Kändes som om jag kommer att kunna öka på mitt max något här. Gick över till bänkpress som gick fulltsändigt åt skogen. Bänk gick så fantastiskt bra i flera veckor men sedan blev en träningskompis sjuk, jag var lite hängig och slö och fick ingen passning på gymmet. Nu gick det dåligt igen, tog 60 kg 5*3. Borde helst ha tagit 65 kg på treor. Men det var 60 kg eller fastna under vikten;-)


Har varit hemma med vovven hela helgen. Det har ju varit galet varmt här och han klarar inte av värmen särskilt bra. Han blir väldigt varm och slö. Men på natten piggnar han minsann till! Han har väckt mig prick 04,44 varje morgon! Han insisterar på att få gå ut och promenera. Har jag dragit honom ett varv runt parken på tjugo minuter så blir han jättestött när jag försöker förmå honom att gå hem så att jag får sova. Nej, han vill dra ett varv runt hela stan helst. Me? Not so much. Satt på jobbet igår som en zombie. Helt förstörd av sömnbrist. Men det har i alla fall blivit en del promenerande under helgen. På nätterna, tidiga morgnar och sena kvällar. Får jag inte sova snart kommer jag vara helt f*cked up.


Igår morse så gick jag till gymmet i alla fall. Knäböj front och bänkpress var det som stod på schemat. Började med 3*3 på frontisarna och skulle naturligtvis börja med 60 kg som jag haft nu ett tag. Hade siktet inställt på att höja till 62,5. Det fick jag ge upp i alla fall. Slet som ett djur för att ta mina 60 kg och var ett tag på väg att sänka till 57,5 kg men gäspade vidare med mina 60 kg. Bänk har gått så dåligt för mig på senaste tiden att jag var nära att ge upp redan innan jag börjat. Det var 4*5 här. Tänkte komma upp till 60 kg men jag skulle ta någon repition på 55 kg och det gick med nöd och näppe. Så trist!


Igår kväll var det dags för outdoor crosstraining. Den vanliga instruktören är sjuk så en ersättare hade kallats in. Det var tyvärr inte alls lika roligt som vanligt. Dessutom misstänker jag att jag har fått pollenallergi också. Vilket inte underlättar när du ska träna med näsan i backen:-) Ska göra pollentest på torsdag, vore verkligen trist om jag har det men det skulle ju förklara min formsvacka. Men utomhus känns det ofta som om jag andas genom ett sugrör. Vidrigt:-( Men jag vet inte om det kanske är något annat, är ju trots allt inte läkare.


Imorse var så galet trött, stod och gäspade på löpbandet så att tårarna rann. Täppt i näsan och med 10 nysattacker innan jag ens kom upp på bandet. Hemskt. När jag väl kom igång kändes det i alla fall lite bättre. Det var 3*3 på marklyften så jag bör ligga på mer än 90% av mitt max. Tänkte att mitt max borde ju även ligga högre än det gjorde tidigare så jag lassade på 95 kg och det gick bra:-) Men jisses vad det slet på mina stackars tassar. Jag hade självklart glömt mitt magnesium hemma också. Så andra setet gjorde jag också 3 rep men sista rep fick jag inte riktigt fram höften och mina fingrar var nog typ 5 cm längre än vad de egentligen ska vara:-) Sista set så bidde det bara två rep, det gick inte alls. Sedan var det i alla fall dags för chins och sedan cirkel med ball slams och grodhopp.


Har bokat tid för nytt maxtest på onsdag nästa vecka... hur ska det gå? Formtoppen känns som bekant mer som en formsvacka just nu. Knäböj gick bra i förra veckan medans bänk har gått åt skogen i flera veckor nu. Nääää... Fejka en skada och boka ny tid...? :-) Eller bita ihop och ta mina skämsresultat? Å ena sidan ska vi sätta oss ner och planera träningen för sommaren och det är ju roligt:-) Det lär bli lite lättare vikter och mer spänst och hopp kan jag tänka mig. Han sa något om "mer löpning" också, men jag väljer att ignorera det tills jag står inför faktum.


Har ju haft som mål att komma ut och springa minst två gånger/vecka. Men det är så svårt att få till det. Hade varit betydligt lättare om jag inte var beroende av att få mina tider att passa med någon annans tider (och om jag tyckte att det var kul). Men jag har svårt, för att inte säga omöjligt att komma iväg själv. Eller rättare sagt, jag kan absolut komma iväg själv. Bara det att jag inte kan förmå mig själv att fortsätta springa så fort det börjar bli jobbigt (läs: fem minuter in i passet). Vi ska försöka boka ett par fasta tider/vecka så kanske vi kan komma iväg.


Planen för denna vecka är att springa två gånger, köra fyra styrketräningspass, två crosstraining pass. Ett boxpass och två dagars vila. Saknar kampsporten nåt hemskt! Förhoppningsvis kommer vi iväg för att testa en annan klubb nästa vecka. Min plan är att köra lite mer kondition under sommaren och i augusti ska jag börja på någon ny klubb. Förhoppningsvis kan jag i alla fall köra boxning under sommaren. Vi får se hur det går... Jag ska också försöka skriva lite oftare och lite kortare inlägg i bloggen, men det har varit lite sporadiskt som jag har haft tid och möjlighet.


 
Written 532 weeks ago
50316 532 weeks ago

Peed

...och skriva med ett större typsnitt?! Det är ju galet litet, tänk på oss äldre ;) Tur att man kan zooma. Trist om pollenhistorien, hoppas det bara är en långdragen förkylning eller nått.
42728 532 weeks ago

aCookie

Ja, vet inte vad som hände med typsnittet faktiskt:-) Ska se om det inte går att ändra nästa gång... Nåt har jag i lungorna verkar det som, hoppas också att det är nåt annat (mindre jobbigt än pollen alltså).