Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Tema Burpees och Bävan

AddthisDel   FeedRSS feed  


Well, igår var det dags för crosstraining. Det var tydligen tema Burpee... Burpee jumps, löpning med burpees redan vid uppvärmningen.


Sedan erbjöds det cirkelträning med följande övningar för respektive station (tiden var Tabatha intervaller dvs 8*20 sek med 10 sek vila emellan): * armhävningar och dubbelburpees,


*sidolyft,


*air squats och burpee med sidohopp                        


* köttbullen+ magövning med knäuppdrag (stå i position för plankan med händerna på en stepbräda, dra upp vänster knä under kroppen till höger armbåge och sedan samma sak med höger knä omväxlande).


* löpning över salen.


På slutet fick vi välja mellan träning och stretch. Jag min idiot valde träning... Fast jag liksom anade att det skulle bli burpees. Jorå, 50 burpees blev det. Vad tänkte jag med?! Var trött innan. Och var typ helt färdig efteråt. Jag var även typ sist med mina burpees. Stannade vid 25 och pustade - tänkte att det skulle bli lättare - det blev det ju inte alls... Fick släpa mina modiga 70 kg upp och ner i all evighet kändes det som. Fick ett blåmärke på ena knäet också (jag får aldrig blåmärken annars) efter att ha slängt mig ner på golvet. Ner kommer man ju alltid som bekant, men jag kunde tydligen inte komma ner fort nog:-/ Läste om en crossfit cirkel där man ska göra 100 burpees på tid. Ha, ha, jag satt på allvar och tänkte göra det. Not so much längre faktiskt.


Igår morse var jag på gymmet och härjade:-) Började med step up på bräda. Har en bänk som gör att om jag lyfter ett ben upp på brädan så är det benet i 90grader. Sedan ska jag gå upp med det benet upp på brädan, det andra benet följer med men jag sätter inte i foten i bänken utan lyfter upp det benet i 90 grader uppåt. Sen har jag en viktstång med 40 kg på axlarna och gör 5 repetioner på vardera ben. Gjorde 4 set av detta. Ibland känns det som om man håller på att tappa balansen och sätter i en fot, men den repetionen räknas inte:-(


Gjorde även bänkpress 5*5 på 60 kg. Första tre set gick riktigt bra, sedan var det slitsamt. Men jag hade gett mig den på att det SKA gå! Det gjorde det också. Men i ärlighetens namn, hade jag inte haft passning på sista rep i sista set hade jag nog legat kvar på gymmet med stången över bröstkorgen:-) Det gör mycket psykologiskt att ha passning, ifall man skulle tappa orken och inte orka med de sista repetionerna. Fast man kan ju tänka tvärt om också, har man inte passning så har man ju inga alternativ, du MÅSTE helt enkelt få upp stången. Men själv vågar jag inte chansa på att jag ska få upp stången, jag vill ha hängslen och livrem och en stark kamrat bakom stången:-)


Imorse körde jag 5*5 frivändningar. Men efter all överkropp igår så gick det seeeegt. Hade hoppats på att ta 47,5 eftersom jag tog 45 på mitt förra uppbyggnadsschema. Men jag försökte inte ens med det. Det blev 45 kg och jag försökte till och med övertala mig själv att hoppa över sista set eftersom jag var så seg. Men jag kunde inte riktigt med att lura mig själv på det viset. Det blev till att bita ihop och fixa sista set också. Det gick:-)


Ska ut och springa på torsdag - fem ynka km - och jag bävar redan. Vi snackar mardrömmar om att springa i slow motion och dylikt. Nu har jag ju gått kurser i löpning, sprungit i källaren på gymmet. Men det är sol och varmt ute. Jag kan inte längre skylla på blixthalka och snö. Undanflykterna har tinat och jag måste UT. Det är ju ¤&%# bara att göra det! Så, ska alltså UT och springa. Återkommer med rapport (om jag överlever)!


 
Written 538 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 538 weeks ago

Linda Granath

Shit vad du tränar :-)
Jag tränar inte styrketräning vilket gör att jag inte förstår mycket av det du skriver, men det lät gryyyyymt jobbigt.
Att springa 5km blir en baggis.
58054 538 weeks ago

hetahulda

imponerande! du är ju helt gaaalet stark! lycka till med löpningen! själv ska jag ut nu, grymt segt i benen efter en vinter av bara styrka, men skönt är det efteråt så det är faktiskt värt det =)
42728 538 weeks ago

aCookie

Ja, ha,ha, Nova, det mesta var faktiskt riktigt jobbigt:-) Men det var kul! Om jag ska döma av tidigare erfarenheter så kommer jag att få slita för varenda meter på mina 5 km. Jag kan gå hur långt som helst men att ens jogga blir en kamp på liv och död.

Hetahulda, jag tycker också att det är skönt efteråt. Men det är angst före och fruktansvärt jobbigt under tiden:-P Jag vill verkligen ha det där AHA moment när man liksom kommer in i andra andningen och bara springer på. Hoppas på att också få det där löpsuget. Just nu är det mest... bävan:-(