Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Snabbhetsträning

AddthisDel   FeedRSS feed  

blev det igen igår. Körde löpning genom koner. Vi gjorde ett antal olika varianter som är helt omöjliga att förklara här... Men jag tänker ändå försöka:-P Vi gjorde en övning där man ställer upp tre koner på rad och det skall vara 5 yards avstånd mellan varje kon. Man börjar vid den andra konen, springer så fort man bara kan till första konen (tänker på hur man hamnar med fötterna, man vill hinna vrida fötterna lite i den riktning du ska) och så sätter man ner handen innan man vänder (och om man springer åt vänster så sätter man i vänster hand). Spring för allt vad du är värd till tredje konen och ner med handen. Spring sedan till kon nummer två. Fett jobbigt:-) Imorgon ska det bli mer av den här typen av övningar. Vi ska köra med 30 sek vila emellan varje set, eftersom man oftast har ca 30 sek på sig mellan varje spel i amerikansk fotboll. Jag måste även träna en hel del på starter. Jag är sjuuuukt långsam när jag ska iväg. Måste, måste, bara MÅSTE bli bättre!


Idag ska jag hämta en massa utrustning som jag beställt. Paketet blev aningens dyrt och nu kan jag inte ens minnas exakt vad jag beställt... Det var säkert något jag verkligen behövde eftersom jag inte ens minns vad det var? Jag ska verkligen inte ha något med bollen att göra på plan. Jag har helt galet dåligt bollsinne och blir typ kallsvettig av tanken på att fånga boll. Men har ändå köpt mig en boll för att öva lite. Har även köpt ett par handskar med typ limmad insida för att lyckas fånga nämnda boll...


På gymmet imorse upptäckte jag att jag inte hade fått med mig mina styrketräningsskor. De hade jag verkligen behövt idag! Körde overhead squats - en inte helt angenäm övning när man har galen träningsvärk i rumpan kan jag meddela, det blev bara 35 kg där idag. Körde även utfallsgång med stång på raka armar (20 kg), dips och saxhopp med joystick. Sista övningen är en MAQ övning. Man lägger en 20 kg vikt på golvet och i hålet lägger man ena sidan av en stång så att stången vilar lite i hålet (om man som jag inte har en joystick alltså). Ställ dig i utfalls stands och om du har vänster knä fram så håller du stången på rak arm med vänster handen och höger arm hänger ned. Sedan sätter man av i ett explosivt hopp där man byter så att höger ben kommer fram och landar i en utfallsposition. Och vänster arm vilar mot vänster axel (och du håller kvar stången med denna hand) och höger arm är sträckt rakt fram. Gör tio på vardera arm. Puh! Detta kan vara världens sämsta förklaring:-P

 
Written 515 weeks ago
42728 515 weeks ago

aCookie

Jo, det ÄR jobbigt, men det låter nog värre än vad det är:-) Men overhead squats är en favoritövning, den är ju ganska enkel att göra och tar bra på magen också!
http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/209
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 515 weeks ago

Vidstige

Jag fattade alla övningar och tänker "stjäla" ett par av dem också. ;)
42728 515 weeks ago

aCookie

Ha, ha, way to go! Stjäl dem, du kommer inte att ångra det:-)