Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Salt = rippade magmuskler i vinteride?

AddthisDel   FeedRSS feed  


I lördags var det dags för en ny löptur. För och nackdelar med att springa samma runda som man brukar göra. Jag vet vilket tempo och hur långt jag orkade springa = jag borde ju rimligen kunna hålla minst samma tempo (helst såklart högre eftersom man höjer sina högt ställda krav hela tiden) och längre innan jag måste stanna. Glömmer dock att ta hänsyn till dagsform osv. Nej, istället höjer man kraven igen och igen. Hur som helst så gick det snabbare och jag kom längre tills jag fick håll. Med min kickboxningstränares ord ringandes i öronen "Håll beror på dålig kondition". Stämmer alldeles säkert:-( Det släppte hur som helst så vi kom vidare. Men usch vad hemskt det är med löpning - än så länge. Har inte funnit glädjen riktigt ännu. Men jag är på ett sjuhelsickes gott humör när det är över!!! Är hur nöjd/ glad/ skönt trött som helst:-) Sprang i 40 minuter och jag låg på 85-90% av maxpuls nästan hela tiden. Well, det ska ju förbättra konditionen i alla fall. Hoppas verkligen det för jag har sjukt höga förhoppningar om hur mycket jag ska orka springa i sommar! Nackdelen med att springa tills man håller på att tuppa av är att det inte alls fungerar att kombinera ett löppass med styrketräning. För efter löpningen tog vi oss till gymmet för att köra lite bänk. Gick ju särdeles dåligt. Funkar kanske om man bara lunkar och inte "tar ut sig". Jag springer tills jag är helt slut i hela kroppen och det känns som om jag inte har någonting kvar - det fungerar mindre bra. Aja, det var så länge sen jag fick köra bänk så det var skönt att få köra lite grann i alla fall.


Måndagsmorgonen ägnade jag åt marklyft och chin ups. Gjorde 4 * 5 marklyft på 85 kg. Kändes lite tungt, men gick bra i alla fall. Sedan var det chins... det gick däremot inte alls så bra. Ska ju dra mig själv från nedersta läget, vilket jag klarar ett par rep av. Sedan vill jag ha ett par händer i ryggen som lite support. Det behövs så lite men det är i alla fall en liten hjälp. När jag inte får det så trycker jag ifrån med fötterna och får lite för mycket hjälp av det. Ja, aldrig är det riktigt bra:-/


Igår kväll var det dags för SATS Crosstraining outdoor. Man är alltså utomhus och tränar. Det värsta med det är att man måste springa någonstans. I grupp. Det kan inte bli mycket värre i min värld:-( Men förutom den gemensamma löpningen var det ett jättekul pass! Vi gjorde backintervaller (jag fick håll igen!!! Whats up med det liksom?!), dips, armhävningar, burpees och mage. Magträningen var riktigt bra och jag känner att jag har försummat den på senare tid. Har lite go träningsvärk i mitt "sex pack" ha, ha:-) Några rippade magmuskler är det ju (tyvärr) inte direkt tal om här, de är fortfarande inbäddade i något trivselaktigt vinterfläsk. Aja, det är ju inte direkt badväder ännu, man kanske hinner? Vätskar på mig något hemskt just nu, tror att det beror på att jag saltar allt utom typ frukt. Brukar salta maten en del men det här är ju löjligt... Brukar inte vara sugen på salta saker annars men senaste veckorna har jag verkligen dreglat över chipshyllan och i söndags stod jag inte ut längre utan kilade iväg till ICA och kom hem med salt & vinegar chips. Sjuuuukt gott men inte vad jag brukar vara sugen på precis.


Imorse var jag på gymmet för att köra rack jerk och dips. Kände mig lite taggad på att gymma så jag inledde med lite knäböj (så kul övning!). Tog inte så mycket vikt utan gjorde några 6:or på 70 kg och ett par tvåor på 80 kg. Sedan var det dags för rack jerk som ju är betydligt mer instabilt, får inte riktigt rätt snits på dem. Det blev i alla fall några på 42,5 kg som mest. Sedan var det dips. Vi körde ju en del dips igår kväll så jag tänkte att det kommer att gå scheissedåligt. Men plötsligt så briljerar jag med en ökning på fem stycken! Från 20-25 bara sådär! Gör i och för sig mina med händerna på en bänk och fötterna på en annan bänk och inte i dipsställningen (som jag aldrig får till med bra teknik).


Aja, solen skiner och det är en inplanerad löprunda i eftermiddag. If this don´t kill me... ja, då klarar jag vad som helst:-)


 
Written 534 weeks ago
42728 534 weeks ago

aCookie

Jag dricker 2-3 liter på jobbet och sedan på träningen. Men dricker inte sportdryck. Jag känner själv att jag måste nog läsa på lite om vätskebalansen. Det är mycket man ska ha koll på... vatten, sömn, mat, vila, träning vad/hur/när osv.
49441 534 weeks ago

peakXp

Det är vad jag förstår väldigt ovanligt med saltbrist, men det kan ju vara så enkelt också.
42728 534 weeks ago

aCookie

Har ju hört att mnga som tränar saltar extra för att man förlorar salt och mineraler när man svettas. Men det känns inte aktuellt nu eftersom jag inte tränar mer nu än tidigare. Fast jag svettas som en ponny ha, ha:-)