Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Löparhybris

AddthisDel   FeedRSS feed  


Blir det någon löpare av mig någon gång månne? Igår gav jag mig ut i Lidingöskogen med en polare, vi tog första milen på Lidingöloppets bana. Vi gick upp för backarna och sprang resten. Det gick över förväntan bra! Lyckades faktiskt springa en hel del, mer än jag hade trott från början. Så fort det går bra åt något håll så drabbas jag av våldsam hybris. Nu sitter jag här och planerar galet långa rundor. Hey, ALLT för att få med mig en matsäck bestående av typ flapjacks och annat (host, harkel) "matnyttigt". För DET har jag naturligtvis snappat upp av alla långlöpare här... Att man ska lägga ner tid på matsäcken:-P Ja, jag vet, en mil är inget långlopp precis. Men som sagt var, jag har hybris och försöker övertala min löparkompis till att ta oss runt 2,5 mil till 3 mil - på lördag. Min plan är att ta med mig busskortet ifall jag blir ståendes någonstans mitt på Lidingö. Och lite självbevarelsedrift har jag allt, vi ska ju inte springa hela sträckan, vi ska gå uppför backarna. Och alla som någongång varit därute vet att det finns en hel del backar. Min kompis spelar hard to get, men jag ska nog få till en långrunda på lördag:-)


Men blotta tanken på att springa fem km i sträck får mig att vilja krypa ihop i fosterställning. Men det här var riktigt trevligt! Men det här kan ju vara tillräckligt fostrande för att få mig att bita ihop och klara av en runda på fem km utan att stanna? Skulle ju ha sprungit en runda i torsdags men hade den stora turen att jag lämnade mina uteskor hemma:-) Fick bli en konditionsrunda på gymmet istället. Vilket jag inte direkt hängde läpp över.


Gymmet då? I fredags körde jag ett cirkelpass med 10 st frivändningar (http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/74), 10 st armhävningar, 9 st frivändningar osv. till 1. Förra gången jag gjorde det höll jag på att tuppa av och det var nära nu också. Men jag lyckades kapa tiden med 2 minuter och 45 sek! Helt sjukt. Men det är lättare att ta tider eftersom man "jagar". Får man lattja på i godan ro så stressar man inte lika mycket som när man vet att man måste hålla ett visst tempo. Det lär ju bli betydligt svårare att kapa något på tiden till nästa gång. Gjorde även pull ups, men eftersom jag är så svag där så tvingade jag en kompis till att hålla mina fötter, så då orkar man ju betydligt mer. Men jag gjorde pull ups efter cirkeln. Well, var ju inte så värst fräsch i mina armar då precis.


I morse var jag på gymmet och gjorde 8 set av frontböj med 2 rep. http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/208


Första sex set gick hur bra som helst, men sista två gick sådär. Första rep gick bra och den andra så kom jag inte riktigt ner med rumpan. Men jag tog två set på 62,5 kg och det är nytt personbästa:-) Så, jag får vara nöjd hur som helst tycker jag. Jag har säkert sagt det tusen gånger förut, men tusan vad den här övningen tar på magen! Det känns som om jag gjort typ tusen situps just nu.


 
Written 537 weeks ago